Πρόεδρος Ροστόφ: «Πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από τον Πούτιν, μην επιτρέψετε αιματοχυσία»

Πρόεδρος Ροστόφ: «Πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από τον Πούτιν, μην επιτρέψετε αιματοχυσία»

Sportal newsroom 19:18 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:19 - 24.06.2023

Μήνυμα σχετικά με την πολιτική κατάσταση στη Ρωσία έστειλε ο ισχυρός άνδρας της Ροστόφ, Αρτάσες Αρουτουνιάντς.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Ρωσία, μετά την ανταρσία της Wagner, η οποία έθεσε υπό τον έλεγχό της το Ροστόφ, μία πόλη 1.100.000 κατοίκων στο Όμπλαστ του Γιάροσλαβ στα βορειοδυτικά της χώρας.

Ο πρόεδρος της Ροστόφ, Αρτάσες Αρουτουνιάντς, παραχώρησε δήλωση σχετικά με την πολιτική κατάσταση της χώρας και απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να μην πανικοβληθούν και να μην κάνουν βιαστικές ενέργειες.

«Στην εποχή μας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι είμαστε όλοι ένας λαός. Μαζί έχουμε ήδη περάσει πολλά και μόνο μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε ακόμα περισσότερα. Σε τέτοιες στιγμές πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από τον Πρόεδρό μας και να δώσουμε μια ισχυρή απόκρουση στους εχθρούς της Πατρίδας μας! Δεν έχουμε την πολυτέλεια να τα παρατήσουμε και να συγκρουστούμε μεταξύ μας!

Να είστε συνετοί, μην επιτρέψετε αιματοχυσία και καταστροφή στο ρωσικό μας έδαφος. Πρέπει να σκεφτόμαστε όχι μόνο το σήμερα, αλλά και το μέλλον - για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Ξεχωριστά, θέλω να απευθύνω έκκληση στους Ροστοβίτες. Μην πανικοβληθείτε. Το πιο σημαντικό τώρα είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην κάνουμε βιαστικές ενέργειες», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμα του ο Αρτάσες Αρουτουνιάντς.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή Ροστόφ προελαύνει από το πρωί του Σαββάτου (24/06) η ρωσική μισθοφορική οργάνωση Wagner, με τον επικεφαλή της Γεβγκένι Πριγκόζιν να δηλώνει πως είναι έτοιμοι να «καταστρέψουν τα πάντα» στο πέρασμά τους, στο πλαίσιο της στάσης κατά της ανώτατης ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης που ανακοίνωσε ο ίδιος την Παρασκευή (23/6), σύμφωνα με το CNNi.