«Πάτησε» Σαουδική Αραβία ο Κουλιμπαλί για υπογραφές με την Αλ Χιλάλ (vid)

Καλιντού Κουλιμπαλί

i

PrtScr

«Πάτησε» Σαουδική Αραβία ο Κουλιμπαλί για υπογραφές με την Αλ Χιλάλ (vid)

Κώστας Τόπας 14:45 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:45 - 24.06.2023

Στην Σαουδική Αραβία βρίσκεται ο Καλιντού Κουλιμπαλί προκειμένου να υπογράψει πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με τη νέα του ομάδα, Αλ Χιλάλ.

Ο Καλιντού Κουλιμπαλί έχει σταθεί ιδιαίτερα άτυχος στην καριέρα του. Αγωνίστηκε επί χρόνια στη Νάπολι, ήταν ο ηγέτης της στην αμυντική γραμμή όμως αποχώρησε από τον ιταλικό νότο την πιο ακατάλληλη στιγμή, καθώς αποχώρησε από το «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» το περασμένο καλοκαίρι για χάρη της Τσέλσι πιστεύοντας πως θα κατακτούσε στους «μπλε» τους τίτλους που δεν σήκωσε ποτέ με τους «παρτενοπέι».

Οι Λονδρέζοι απέτυχαν παταγωδώς σε όλα τα μέτωπα τη φετινή σεζόν και έτσι ο Καλιντού, πήρε την απόφαση να αλλάξει ξανά ομάδα. Κατέγραψε 32 συμμετοχές και δύο γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και το όνομά του είχε ακουστεί ως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος της Ίντερ αλλά και της Μπάγερν Μονάχου. 

Ωστόσο, όπως ανέφερε και ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η Αλ Χιλάλ είναι αυτή η οποία τα βρήκε σε όλα με τους «μπλε» για την απόκτηση του Κουλιμπαλί, με τον Σενεγαλέζο στόπερ να αφήνει την Τσέλσι μόλις ένα χρόνο μετά τη μεταγραφή του.

Οι Σαουδάραβες του προσέφεραν 30 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για τριετές συμβόλαιο, την ώρα που στην Τσέλσι αμείβονταν με 9 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και ως εκ τούτου, ο Κουλιμπαλί αποτελεί το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα της Αλ Χιλάλ από την Premier League μετά την απόκτηση του Ρούμπεν Νέβες από τη Γουλβς. Το πρωί του Σαββάτο (24/06) μάλιστα ο έμπειρος στόπερ μετέβη στα γραφεία της νέας του ομάδας για τις υπογραφές.