Ασύλληπτη Άρσεναλ πήρε τρίποντο με ανατροπή στο 90+8', πρώτη νίκη μετά από καιρό για την Τσέλσι

Παίκτες Άρσεναλ

i

© Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Ασύλληπτη Άρσεναλ πήρε τρίποντο με ανατροπή στο 90+8', πρώτη νίκη μετά από καιρό για την Τσέλσι

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:09 - 04.03.2023 / Ανανεώθηκε: 19:40 - 04.03.2023

Ένα απίθανο φινάλε περιλάμβανε η αναμέτρηση της Άρσεναλ, η οποία πήρε τη νίκη επί της Μπόρνμουθ στο 90+8'. Την ίδια ώρα η Τσέλσι νίκησε για πρώτη φορά μετά από εφτά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Ασύλληπτη ήταν η Άρσεναλ κόντρα στην Μπόρνμουθ και λίγα δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το παιχνίδι πήρε «μαγικό» τρίποντο, μετατρέποντας το 0-2 σε 3-2. Η ομάδα του Αρτέτα βρέθηκε πίσω στο σκορ, με το Μπίλινγκ να κάνει το 0-1 μόλις στο πρώτο λεπτό της αναμέτρηση και τον Σενέσι να πετυχαίνει το 0-2 στο 57'. 

Μέχρι εκείνη την ώρα και έπειτα η γηπεδούχος είχε χάσει έναν καταιγισμό ευκαιριών, όμως τελικά η μείωση ήρθε στο 62' με τον Πάρτεϊ. Ακολούθησε το 2-2 στο 70' από τον Γουάιτ, για να έρθει ο Ρις Νέλσον στο 90+8' και να δώσει στην ομάδα του ένα απίθανο τρίποντο.

Παράλληλα, ο Γκράχαμ Πότερ κατάφερε να φέρει εις πέρας τη μία από τις δύο αποστολές που του είχαν ανατεθεί και έτσι η Τσέλσι πήρε το τρίποντο κόντρα στην Λιντς. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ήταν στο 53' ο Φοφανά, ο οποίος χάρισε στην ομάδα του την πρώτη νίκη μετά από εφτά αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις

Από την άλλη, η Τότεναμ είδε τη Γουλβς να της «κλέβει» το τρίποντο και να κάνει άλμα παραμονής, με την ομάδα του Αντόνιο Κόντε να κινδυνεύει πλέον να μείνει εκτός τετράδας. Η φιλοξενούμενη μπορεί να είχε καταιγισμό ευκαιριών, εντούτοις το γκολ ήρθε από την γηπεδούχο και ανήκε στον Ανταμά Τραορέ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 82'.

Τέλος, η Μπράιτον «διέλυσε» την Γουέστ Χαμ σκοράροντας τέσσερις φορές, με τους Μακ Άλιστερ, Φέλτμαν, Μιτόμα και Γουέλμπεκ να δημιουργούν το τελικό 4-0. Ταυτόχρονα, η Άστον Βίλα νίκησε την Κρίσταλ Πάλας, η οποία στο 62' έμεινε και με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Ντουκουρέ, χάρη στον Άντερσεν και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης που πέτυχε.