Τιμωρία με τριετή αποκλεισμό από τα γήπεδα σε οπαδό της Τσέλσι που έκανε ρατσιστική χειρονομία στον Σον

Κέιν - Σον και Ντόχερτι

i

©Photo by Mike Hewitt/Getty Images/Ideal Images

Τιμωρία με τριετή αποκλεισμό από τα γήπεδα σε οπαδό της Τσέλσι που έκανε ρατσιστική χειρονομία στον Σον

Sportal newsroom 18:24 - 03.03.2023

Ένας οπαδός της Τσέλσι δέχθηκε τιμωρία με τριετή αποκλεισμό από τα γήπεδα μετά από ρατσιστική χειρονομία που έκανε προς τον Σον στον αγώνα των «μπλε» με τη Τότεναμ.

Ένας οπαδός της Τσέλσι μάλλον μετάνιωσε την χειρονομία που έκανε προς τον Χέουνγκ-Μιν Σον. Συγκεκριμένα στον αγώνα των «μπλε» με τη Τότεναμ ένας φίλαθλος της ομάδας του Γκρέιαμ Πότερ έκανε μια ρατσιστική χειρονομία προς τον Νοτιοκορεάτη επιθετικό των «spurs».

Η αθλητική δικαιοσύνη στην Αγγλία είναι αρκετά αυστηρή σε τέτοια θέματα, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο περιστατικό αυτό. Ο φίλαθλος της Τσέλσι, Τόμας Μπούρτσελ, δεν συγκράτησε τον εαυτό του και επιτέθηκε ρατσιστικά στον Σον, με αποτέλεσμα να δεχτεί βαριά τιμωρία, τριών χρόνων αποκλεισμού από τα γήπεδα.

Η ομάδα του Stamford Bridge τον αναγνώρισε και αφού φωτογραφίες του βγήκαν στη φόρα στα social media, η Τσέλσι έκανε καταγγελία, ο Μπούρτσελ συλλήφθηκε και παραδέχτηκε την πράξη του. 

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα γεμάτο πάθος αλλά η ρατσιστική συμπεριφορά δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή. Ξέρουμε πως οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τέτοιες πράξεις είναι μία μικρή μειψοηφία και θα ενθαρρύνουμε όποιον βλέπει ή βιώνει τέτοιου είδους συμπεριφορά να την αναφέρει στην αστυνομία και να μας βοηθήσει να αποβάλλουμε τον ρατσισμό από τον ποδόσφαιρο.

Η επιθετική χειρονομία του Μπούρτσελ σημαίνει πως δεν μπορεί πλέον να βλέπει live την ομάδα του», υποστήριξε ο εισαγγελέας, Κάλσομ Σα, ενώ παράλληλα ο οπαδός της Τσέλσι θα πληρώσει πρόστιμο 828 ευρώ.