Το παράδοξο με τις αγγλικές ομάδες στον πρώτο γύρο της νοκ - άουτ φάσης του Champions League
i

Μάντσεστερ Σίτι/ ©Photo By Michael Regan/Getty Images/Ideal Images

Το παράδοξο με τις αγγλικές ομάδες στον πρώτο γύρο της νοκ - άουτ φάσης του Champions League

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:33 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:43 - 23.02.2023

Καμία εκ των Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ δεν νίκησε στον πρώτο γύρο της νοκ - άουτ φάσης του Champions League.

Το βράδυ της Τετάρτης (22/2) ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της νοκ - άουτ φάσης του Champions League. Τέσσερις αγγλικές ομάδες συνεχίζουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά δεν ξεκίνησαν με το... δεξί τη «μάχη» για ένα εισιτήριο για τους «8». 

Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Τότεναμ είναι οι σύλλογοι που εκπροσωπούν το Νησί. Καμία εκ των τεσσάρων δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την νίκη στον πρώτο γύρο της νοκ - άουτ φάσης του Champions League. 

Τα έξι ρεκόρ που έσπασε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Λίβερπουλ στους «16» του Champions League (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

11:21 - 22.02.2023

Τα έξι ρεκόρ που έσπασε η Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στη Λίβερπουλ στους «16» του Champions League (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης με επική ανατροπή επικράτησε της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» με 5-2 και έκανε μεγάλο άλμα πρόκρισης στους «8» του Champions League. Η νίκη αυτή συνδυάστηκε με έξι ρεκόρ για τη «Βασίλισσα».

Η αρχή έγινε με την Τότεναμ. Οι «Spurs» ηττήθηκαν με 1-0 από την Μίλαν στην Ιταλία το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου. Ένα 24ωρο μετά ούτε η Τσέλσι κατάφερε να πανηγυρίσει κόντρα στην Ντόρτμουντ. Οι «μπλε» ηττήθηκαν με 1-0 εκτός έδρας. 

Μία εβδομάδα αργότερα σκυτάλη πήραν οι Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μολονότι βρέθηκε να νικά στο 14΄ με 2-0 την Ρεάλ Μαδρίτης, η «Βασίλισσα» έκανε επική ανατροπή και πήρε σπουδαίο «διπλό» στο «Άνφιλντ», επικρατώντας με 5-2. Τέλος, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα το βράδυ της Τετάρτης (22/2) πήρε το προβάδισμα κόντρα στη Λειψία αλλά η γερμανική ομάδα κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) 20 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης και η πρόκριση θα κριθεί στο «Έτιχαντ».