Ο Λουκάκου... τέζαρε την Πόρτο στο 86' και χάρισε προβάδισμα στην Ίντερ

Πόρτο - Ίντερ

i

©Photo by Marco Luzzani/Getty Images

Ο Λουκάκου... τέζαρε την Πόρτο στο 86' και χάρισε προβάδισμα στην Ίντερ

Sportal newsroom 23:59 - 22.02.2023 / Ανανεώθηκε: 00:23 - 23.02.2023

Η Ίντερ κέρδισε την Πόρτο 1-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την φάση των «16» του Champions League χάρις το γκολ του Ρομελού Λουκάκου και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Ίντερ κέρδισε το πρώτο ματς (1-0) με την Πόρτο για την φάση των «16» του Champions League και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι «νερατζούρι» ήταν λίγο καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας μερικές σημαντικές ευκαιρίες. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μάλιστα ο τερματοφύλακας της Πόρτο, Ντιόγκο Κόστα, έκανε μια τρομερή απόκρουση σε κεφαλιά του Μπαστόνι, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας ήταν καλύτερος, με την πορτογαλική ομάδα να χάνει μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, αλλά ο Ονάνα είπε δύο φορές «όχι» και δεν άφησε τους παίκτες της Πόρτο να παραβιάσουν την εστία του. Το γκολ όμως ήρθε στο 86' για την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάκι. Μετά από σέντρα του Νικολό Μπαρέλα ο Ρομελού Λουκάκου έπιασε την κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, πήρε το ριμπαόυντ και έκανε το 1-0, σκορ που ήταν και το τελικό.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην κόκκινη του Οτάβιο που άφησε με δέκα παίκτες την Πόρτο στο 78'. Η Ίντερ μετά από την αποβολή του Οτάβιο πίεσε και βρήκε το γκολ. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Η Ίντερ δεν έχει ηττηθεί στην έδρα της από την Πόρτο. Οι δύο ομάδες έχουν παίξει στο «San Siro» άλλες τρεις φορές με την ιταλική ομάδα να έχει κερδίσει και τις τρεις. 

Ο MVP: Ο Ονάνα. Ο τερματοφύλακας των «νερατζούρι» είχε δυο - τρες μεγάλες αποκρούσεις με την διπλή επέμβαση στο δεύτερο ημίχρονο, να σώζει την ομάδα του Ιντζάκι από την παραβιάση της εστίας της.