Οι θρύλοι της Premier League καταδικάζουν τη Λίβερπουλ: «Κάποιοι δεν έχουν πια επίπεδο, είναι το τέλος μιας εποχής» (vid)
i

Τιερί Ανρί & Τζέιμι Κάραχερ/PrtScr

Οι θρύλοι της Premier League καταδικάζουν τη Λίβερπουλ: «Κάποιοι δεν έχουν πια επίπεδο, είναι το τέλος μιας εποχής» (vid)

Κώστας Τόπας 13:34 - 22.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:46 - 22.02.2023

Οι θρύλοι της Premier League όπως ο Τζέιμι Κάραχερ, ο Στίβεν Τζέραρντ, ο Τιερί Ανρί ή ο Ρίο Φέρντιναν, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κρίση που περνάει η Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν.

Ο Τζέιμι Κάραχερ, ο θρύλος της Λίβερπουλ, της οποίας φόρεσε τη φανέλα από το 1996 έως το 2013, ήταν πολύ επικριτικός για την ομάδα του μετά τη σκληρή ήττα με 5-2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16 του Champions League.

Ο 45χρονος πρώην αμυντικός των «Reds» δεν μάσησε τα λόγια, όταν εξέτασε το παιχνίδι με τους «μερένχες», λέγοντας πως: «Ηταν καταστροφικό. Κρίμα. Έχουμε δικαιολογίες όλη τη σεζόν, αλλά το δεύτερο ημίχρονο ήταν ντροπή. Δεν αισθάνομαι πολύ καλά», είπε χαρακτηριστικά ο Κάραχερ για να συνεχίσει την κριτική του: «Αυτή η ομάδα είχε ένα υπέροχο αμυντικό ρεκόρ την περασμένη σεζόν, αλλά ξέρουμε ότι η μεσαία γραμμή δεν έχει πλέον την ενέργεια που είχε τότε και οι επιθετικοί δεν πιέζουν ή σίγουρα δεν έχουν τη συνοχή που είχαν πριν», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Στίβεν Τζέραρντ, θρυλικός μέσος της Λίβερπουλ από το 1998 έως το 2015, παραδέχτηκε στο BT Sport ότι η Λίβερπουλ «κυριαρχήθηκε» από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Σήμερα γίναμε μάρτυρες του απόλυτου μεγαλείου του Μόντριτς και του Μπενζεμά», τόνισε χαρακτηριστικά ο «Στίβι.

Ο Τιερί Ανρί, πρώην παίκτης της Άρσεναλ, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους μεταξύ άλλων, τόνισε επίσης την αμυντική αδυναμία της Λίβερπουλ στην ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ο Άλισον έκανε ένα λάθος αλλά δεν τον έσωσαν. Ο Τιμπό Κουρτουά κάνει λάθος, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μεγάλη ομάδα και οι συμπαίκτες του τον έσωσαν», είπε αρχικά ο Γάλλος παλαίμαχος επιθετικός  στο CBS για να τονίσει τις διαφορές μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης.

«Δεν νομίζω ότι ο Γιούργκεν Κλοπ πρέπει να φύγει, αλλά ορισμένοι παίκτες δεν έχουν πλέον το επίπεδο για να παίξουν για την Λίβερπουλ. Συμβαίνει στους καλύτερους, συνέβη σε μένα. Είναι το τέλος μιας εποχής», καταδίκασε ο Ανρί.

Ο Ρίο Φέρντιναντ, ο ιστορικός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν επίσης πολύ σκληρός με το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ.

«Απόψε αποδείχθηκε η ξεκάθαρη διαφορά κατηγορίας μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ. Η τελευταία είναι μια ομάδα που μοιάζει να πέφτει, σε σύγκριση με μια άλλη ομάδα που φαίνεται ότι εξακολουθεί να ανεβαίνει και να βελτιώνεται. Η Λίβερπουλ είναι μια ομάδα που δεν έχει αυτοπεποίθηση όλη τη σεζόν και βλέπεις τις αδυναμίες της. Υπάρχει έλλειψη αυτοπεποίθησης», είπε ο Φέρντιναντ.