Η απόλυτη καταστροφή για την Τσέλσι: 330 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές τον Ιανουάριο, αλλά από αποτελέσματα τίποτα (vid)
i

Έντσο Φερνάντες - Κάι Χάβερτς - Μιχαίλο Μούντικ/©Photo by Ryan Pierse/Getty Images/Ideal Images

Η απόλυτη καταστροφή για την Τσέλσι: 330 εκατ. ευρώ σε μεταγραφές τον Ιανουάριο, αλλά από αποτελέσματα τίποτα (vid)

Κώστας Τόπας 12:23 - 19.02.2023

Τι κι αν έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη ο Τοντ Μπόελι τον Ιανουάριο για την ενίσχυση της ομάδας του; Η Τσέλσι υπέστη νέα ήττα στην Premier League και οδεύει από το κακό στο χειρότερο.

Τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο για τον προπονητή της Τσέλσι, Γκράχαμ Πότερ, καθώς το Σάββατο (18/02) οι «μπλε» υπέπεσαν σε μια τρομερή ήττα από την ουραγό Σαουθάμπτον με 1-0. Η πίεση στον Πότερ αυξάνεται διαρκώς, ειδικά αφού ο ιδιοκτήτης Τοντ Μπόελι παρείχε τεράστια ποσά κεφαλαίων για να ενισχύσει την ομάδα τον Ιανουάριο. 

Οι Μπενουά Μπαντιασίλ Μουκιναγίο, Μιχαίλο Μούντρικ κι Έντσο φερνάντες ήταν μερικές από τις μεγαλύτερες μεταγραφές των Λονδρέζων πριν από ένα μήνα. Ωστόσο, σήμερα δεν έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και να σηκώσουν στις πλάτες τους την Τσέλσι.

Παρά την επένδυση ύψους 330 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη χειμερινή περίοδο, η Τσέλσι κέρδισε μόλις ένα παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις το 2023, με τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, ενώ στα τελευταία 14 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχει γευτεί δύο φορές τη χαρά του τριπόντου.

Ενα από προβλήματα που καλείται να επιλύσει ο κόουτς των «μπλε» είναι το σκοράρισμα, αφού τα τέσσερα τέρματα ενεργητικό από την έναρξη του 2023 στην Premier league, για ομάδα επιπέδου Τσέλσι, είναι απαγορευτικό. Ενα ακόμα δείγμα της... καταστροφής των «μπλε» είναι ότι το ποσοστό νικών του Πότερ δεν ξεπερνάει το 40%, έχοντας 9 νίκες, 9 ήττες και 7 ισοπαλίες σε 25 παιχνίδια που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία των Λονδρέζων.

Η επόμενη αγωνιστική βρίσκει την Τσέλσι να δίνει ένα απαιτητικό παιχνίδι και κρίσιμο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς δοκιμάζεται στην έδρα της Τότεναμ την Κυριακή (26/02, 15:30). Οι «μπλε» έχουν υποχωρήσει στην 10η θέση της κατάταξης με 31 βαθμούς, σε αντίθεση με την Τότεναμ του Αντόνιο Κόντε που «καίγεται» για βαθμούς, ούσα στην 5η θέση της βαθμολογίας με 39 βαθμούς. διεκδικώντας την είσοδό της στην πρώτη τριάδα.