Η Νότιγχαμ Φόρεστ κατέθεσε έφεση για να πέσει η ποινή αφαίρεσης των τεσσάρων βαθμών για παραβίαση των κανονισμών της Premier League

Η Νότιγχαμ Φόρεστ κατέθεσε έφεση για να πέσει η ποινή αφαίρεσης των τεσσάρων βαθμών για παραβίαση των κανονισμών της Premier League

Άγγελος Φραγκισκάτος 20:43 - 25.03.2024 / Ανανεώθηκε: 20:45 - 25.03.2024

Η Νότιγχαμ Φόρεστ επιβεβαίωσε ότι έχει καταθέσει έφεση κατά της ποινής αφαίρεσης τεσσάρων βαθμών για παραβίαση των κανόνων για τη βιωσιμότητα στην Premier League.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Την περασμένη Δευτέρα η ομάδα ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη κατηγορήθηκε για παραβίαση των κανονισμών δαπανών στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου 2024, μαζί με την Έβερτον.

Έτσι, αφαιρέθηκαν τέσσερις βαθμοί από τη Νότιγχαμ Φόρεστ κι έπεσε στη ζώνη του υποβιβασμού, αφού βρίσκεται τώρα 18η στον πίνακα της Premier League με 21 βαθμούς, έναν βαθμό πίσω από τη Λούτον που είναι 17η.

Ο σύλλογος, λοιπόν, επιβεβαίωσε σήμερα ότι έχει ξεκινήσει έφεση. Στην ανακοίνωση ανέφερε: «Η Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι κατέθεσε σήμερα έφεση κατά της ποινής αφαίρεσης τεσσάρων βαθμών, που επιβλήθηκε από την Επιτροπή σε σχέση με την παραβίαση των Κανόνων Κέρδους και Βιωσιμότητας (PSR) της Premier League. Ο σύλλογος δεν θα κάνει καμία περαιτέρω δήλωση αυτή τη στιγμή».

Οι υπεύθυνοι της επιτροπής ισχυρίστηκαν ότι ο σύλλογος ξεπέρασε το όριο του PSR κατά 34,5 εκατομμύρια λίρες τον Γενάρη.

Μετά την αρχική απόφαση, η Φόρεστ ανακοίνωσε: «Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από το περιεχόμενο των υποβολών της Premier League ενώπιον της Επιτροπής.

Μετά από μήνες δέσμευσης με τη διοργανώτρια κι εξαιρετική συνεργασία σε όλη τη διάρκεια, αυτό ήταν απροσδόκητο και έπληξε την εμπιστοσύνη που είχαμε στην Premier League.

Το ότι η Premier League επιδίωξε μια ποινή οκτώ βαθμών ως σημείο εκκίνησης ήταν εντελώς δυσανάλογο σε σύγκριση με τους εννέα βαθμούς που ορίζουν οι δικοί της κανόνες για την αφερεγγυότητα.

Είμαστε επίσης έκπληκτοι που η Premier League δεν έλαβε καθόλου υπόψη τις μοναδικές συνθήκες του συλλόγου.

Στη Νότιγχαμ υποστήριξαν ότι θα μπορούσαν να είχαν πουλήσει τον Τζόνσον στη Μπρέντφορντ τον Ιούνιο για περίπου 30 εκατομμύρια λίρες, κάτι που θα τους έφερνε σε πιο υγιή οικονομική κατάσταση για την περίοδο 2020-23. Από τη στιγμή που η διαδικασία του του FFP αφορούσε μια περίοδο τριών ετών που λήγει στις 30 Ιουνίου, η πώληση του Τζόνσον στην Τότεναμ τελικά, θα υπολογιζόταν στον απολογισμό για το 2021-2024 αντί για το 2020-23.

Οι σύλλογοι να σημειωθεί ότι επιτρέπεται να πραγματοποιούν οικονομικές ζημίες έως 105 εκατομμυρίων λιρών για μια περίοδο τριών ετών, με τη Φόρεστ ν’ αναφέρει ετήσια ζημιά 45,6 εκ. λιρών στους τελευταίους ισολογισμούς.