Η Premier League ξεπέρασε σε απολύσεις προπονητών τη Super League μετά την απομάκρυνση του Τζόουνς από τη Σαουθάμπτον
i

Νέιθαν Τζόουνς/©Photo by Robin Jones/Getty Images/Ideal Images

Η Premier League ξεπέρασε σε απολύσεις προπονητών τη Super League μετά την απομάκρυνση του Τζόουνς από τη Σαουθάμπτον

Κώστας Τόπας 12:20 - 12.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:24 - 12.02.2023

Επειτα από επτά ήττες σε οκτώ παιχνίδια, η Σαουθάμπτον ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας της με τον Νέιθαν Τζόουνς. Η δέκατη απομάκρυνση προπονητή στο Νησί, μία περισσότερη από τη Super League.

Η διοίκηση της Σαουθάμπτον επέλεξε τον περασμένο Νοέμβριο τον Νέιθαν Τζόουνς για να αντικαταστήσει τον Ραλφ Χάσενχιουτλ και να βελτιώσει τα αποτελέσματα και την αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη σε καμία περίπτωση, με το κλαμπ να οδεύει προς την Championship, ειδικά μετά τη νέα ήττα στο πρωτάθλημα με 2-1, εντός έδρας από την Γουλβς. Είναι ενδεικτικό μάλιστα, ότι ο 49χρονος Ουαλός τεχνικός σε οκτώ παιχνίδια κατάφερε να οδηγήσει το club μόλις σε μία νίκη, έχοντας παράλληλα επτά ήττες.

Επίσης, η Σαουθάμπτον είχε την χειρότερη επίθεση κι άμυνα στην Premier League, με απολογισμό τερμάτων 6-16, υπό την καθοδήγηση του Νέιθαν Τζόουνς. Ολα αυτά οδήγησαν την διοίκηση να πάρει την απόφαση για την απομάκρυνση του Ουαλού, από τον πάγκο του συλλόγου. 

Αυτή αποτελεί την δέκατη απομάκρυνση προπονητή στην Premier League, μετά τις απολύσεις των Γκρέιχαμ Πότερ (Μπράιτον), Τόμας Τούχελ (Τσέλσι), Άαρον Ντανκς (Άστον Βίλα), Τζέσι Μάρς (Λιντς), Στίβεν Τζέραρντ (Άστον Βίλα), Ραλφ Χάσενχιουτλ (Σαουθάμπτον), Σκοτ Πάρκερ (Μπόρνμουθ), Φρανκ Λάμπαρντ (Έβερτον) και Μπρούνο Λάζε (Γουλβς).

Με αυτόν τον τρόπο, η Premier League ξεπέρασε σε απολύσεις προπονητών το ελληνικό πρωτάθλημα, μιας και μέχρι στιγμής οι ομάδες της Super League έχουν απολύσει εννέα προπονητές. Συγκεκριμένα τους Κάρλος Κορμπεράν (Ολυμπιακός), Χερμάν Μπούργος (Άρης), Άλαν Πάρντιου (Άρης), Οσβάλντ Τανσό (Βόλος), Ηρακλή Μεταξά (Αστέρας Τρίπολης), Τζιανλούκα Φέστα (Λαμία), Νίκο Νιόπλια (ΟΦΗ), Δημήτρη Σπανό (Ιωνικός) και Γιάννη Ταουσιάνη.