Νέα «γκέλα» για την Άρσεναλ στην κούρσα του τίτλου  - Επιστροφή στις νίκες για την Τότεναμ με «τριάρα»
i

©Photo by Alex Pantling/Getty Images

Νέα «γκέλα» για την Άρσεναλ στην κούρσα του τίτλου - Επιστροφή στις νίκες για την Τότεναμ με «τριάρα»

Άγγελος Φραγκισκάτος 18:07 - 31.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:28 - 31.12.2023

Η Άρσεναλ προβλημάτισε και πάλι, ηττήθηκε στην έδρα της Φούλαμ με 2-1 και έμεινε πίσω στη βαθμολογία για την «μάχη» του τίτλου. Την ίδια ώρα η Τότεναμ επέστρεψε στις νίκες με «τριάρα» επί της Μπόρνμουθ.

Η Άρσεναλ έκλεισε το 2023 με τον χειρότερο τρόπο. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δεν μπόρεσε να ανακάμψει μετά την ήττα από τη Γουέστ Χαμ και υποτάχθηκε και στη Φούλαμ, η οποία έκανε την ανατροπή και επιβλήθηκε με 2-1, για την 20η αγωνιστική της Premier League. 

Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ανέβηκε στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 24 βαθμούς, ενώ οι «κανονιέρηδες» παρέμειναν στη 4η θέση με 40 πόντους, μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι. 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυναμικά στο ματς και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 58ο λεπτό. Ο Μπουκάγιο Σάκα σκόραρε εξ επαφής μετά από ένα τυχερό ριμπάουντ που κατέληξε στα πόδια του. 

Ωστόσο οι γηπεδούχοι στο 29ο λεπτό βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Ραούλ Χιμένεθ. Ο Μεξικανός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε τη πάσα του Τομ Κέρνεϊ και εκείνος με σουτ μέσα από τη περιοχή έκανε το 1-1 για τη Φούλαμ. 

Στο 43ο λεπτό η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα. Ο Μάρτιν Οντεγκάαρντ βρήκε τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι μέσα στη περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε για λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπραντ Λένο. 

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή με τον Μπόμπι ντε Κορντόβα-Ριντ. Στο 60ο λεπτό ο επιθετικός από την Τζαμάικα εκμεταλλεύτηκε την αναμπουμπούλα στην περιοχή των «κανονιέρηδων» μετά από κόρνερ και σκόραρε από κοντά για να διαμορφώσει το τελικό 2-1 για τη Φούλαμ

ΤΟΤΕΝΑΜ - ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ 

Την ίδια ώρα, η Τότεναμ επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε εντός έδρας κόντρα στην Μπόρνμουθ με 3-1 και παρέμεινε σε τροχιά τίτλου. 

Οι γηπεδούχο πήραν το προβάδισμα μόλις στο 9ο λεπτό. Ο Τζιοβάνι Λο Σέλσο βρήκε τον Παπ Ματάρ Σαρ και εκείνος με ωραίο τελείωμα έβαλε σε θέση οδηγού τα «σπιρούνια».

Στην επανάληψη η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και χάρη στα τέρματα των Σον (71') και Ριτσάρλισον (80') έβαλε γερές βάσεις για τους τρεις βαθμούς. Το μόνο που κατάφερε η Μπόρνμουθ ήταν να μειώσει στο 84ο λεπτό με τον Άλεξ Σκοτ και να διαμορφώσει το τελικό 3-1. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 20ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (21ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ