Ανασκόπηση της Premier League για το 2023: Η κυριαρχία της Σίτι, η επιστροφή της Άρσεναλ και η κατάρρευση της Λίβερπουλ
i

©Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Ανασκόπηση της Premier League για το 2023: Η κυριαρχία της Σίτι, η επιστροφή της Άρσεναλ και η κατάρρευση της Λίβερπουλ

Δημήτρης Χούπης 18:15 - 31.12.2023

Το 2023 τελειώνει και στο Sportal θα θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές στην Premier League της χρονιάς που μας πέρασε.

Άλλη μία χρονιά τελειώνει και στο Sportal θα κάνουμε μια ανασκόπηση των όσων είδαμε στην Premier League. Από την κυριαρχία της Μάντσεστερ Σίτι, στην επιστροφή της Άρσεναλ του Αρτέτα, αλλά και στην κατάρρευση της Λίβερπουλ.

Αναμφίβολα το 2023 θα ανήκει στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, αφού οι «πολίτες» κατέκτησαν το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Champions League. Η Μάντσεστερ Σίτι για ακόμα μια χρονιά ήταν κυρίαρχη. Μπορεί να μην ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν πρώτη, ωστόσο κατάφερε ξανά να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει το τρίτο σερί πρωτάθλημα, αλλά και το ένατο στην ιστορία της.

Κύρια αντίπαλός της όμως δεν ήταν η Λίβερπουλ, αλλά η Άρσεναλ, η οποία μετά από αρκετά χρόνια κατάφερε να διεκδικήσει ξανά το πρωτάθλημα. Οι «κανονιέρηδες» έκαναν τρομερή σεζόν, αλλά στο τέλος λύγισαν και το έχασαν. Λίγο η απειρία τους, λίγο το γεγονός ότι η Σίτι δεν… παιζόταν, ανάγκασαν την ομάδα του βόρειου Λονδίνου να φτάσει στην πηγή αλλά να μην πιει νερό.

Άκρως αντίθετη πορεία στο πρωτάθλημα είχε η Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ δεν κατάφεραν ποτέ να βρεθούν στην κορυφή, με αποτέλεσμα να τερματίσουν πέμπτοι, με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός Champions League.

Ωστόσο οι «κόκκινοι» με την έναρξη της σεζόν 2023-24 φαίνεται ότι ξεπέρασε την εφιαλτική χρονιά και έγινε άλλη ομάδα. Η ομάδα του Κλοπ είναι στη δεύτερη θέση, έναν πίσω από την Άρσεναλ που είναι στην κορυφή, ενώ βρίσκονται εντός όλων των στόχων της.

Οι ευχάριστες εκπλήξεις του 2023

Ευχάριστες εκπλήξεις του 2023 είναι η Νιούκαστλ και η Άστον Βίλα. Δύο ομάδες που βρίσκονταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και πλέον είναι στην πρώτη εξάδα. Οι «βίλανς» μάλιστα μέχρι στιγμής είναι στην τρίτη θέση, δύο πίσω από την κορυφή!

Αναμορφωτές των δύο, οι προπονητές τους, Έντι Χάου και Ουνάι Έμερι που τις έκαναν ανταγωνιστικές, παίζοντας αρκετά ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Ο σάλος με την αφαίρεση βαθμών της Έβερτον 

Μπορεί να μην έχει σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην αφαίρεση βαθμών στην Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά» λίγους μήνες μετά την έναρξη της νέας σεζόν 2023-24 υπέστησαν μεγάλο σοκ με την αφαίρεση δέκα βαθμών από την Premier League

Ο λόγος ήταν οι παραβιάσεις οικονομικών κανονισμών. Η τιμωρία έφερε την έντονη αντίδραση των οπαδών της ομάδας, οι οποίοι έκαναν πορείες διαμαρτυρίας, τα έβαλαν με την Premier League και όχι μόνο. Αφού πριν τον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λίβερπουλ στο Etihad πέταξαν ένα αεροπλάνο με πανό κατά των «πολιτών» και της Λίγκας. 

Συγκινητική πρωτοβουλία από τον Σάκα: Δώρισε καταφύγια για να βοηθήσει όσους επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στο Μαρόκο (vids)
PREMIER LEAGUE

12:54 - 20.12.2023

Συγκινητική πρωτοβουλία από τον Σάκα: Δώρισε καταφύγια για να βοηθήσει όσους επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό στο Μαρόκο (vids)

Ο αστέρας της Άρσεναλ, Μπουκάγιο Σάκα ένωσε τις δυνάμεις του με μια ιατρική φιλανθρωπική οργάνωση για να παράσχει βοήθεια στα θύματα του καταστροφικού σεισμού του Σεπτεμβρίου στο Μαρόκο.

Προφανώς οι αντιδράσεις τους αφορούσαν τις υπεράριθμες κατηγορίες που βαραίνουν τη Σίτι για οικονομικές παραβιάσεις. Για μια υπόθεση που ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση.