Νίκη τετράδας για την Τότεναμ, «διπλό» για την Μπόρνμουθ, ήττα για τη Νιούκαστλ
i

©Photo by Clive Rose/Getty Images

Νίκη τετράδας για την Τότεναμ, «διπλό» για την Μπόρνμουθ, ήττα για τη Νιούκαστλ

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:04 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:39 - 23.12.2023

Η Τότεναμ πήρε μία σημαντική νίκη κόντρα στην Έβερτον με 2-1 και ανέβηκε στη πρώτη τετράδα, για τη 18η αγωνιστική της Premier League. Την ίδια ώρα, η Μπόρνμουθ απέδρασε από την έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ με 3-2, ενώ η Νιούκαστλ ηττήθηκε από τη νεοφώτιστη Λούτον με 1-0.

Μία σημαντική νίκη πανηγύρισε η Τότεναμ, η οποία επικράτησε εντός έδρας κόντρα στην Έβερτον με 2-1, για τη 18η αγωνιστική της Premier League. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου ανέβηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 36 βαθμούς, ενώ τα «ζαχαρωτά» είναι στην 16η θέση με 16 πόντους.

Οι γηπεδούχοι πήρεν το προβάδισμα μόλις στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ριτσάρλισον πήρε τη πάσα από τον Μπρέναν Τζόνσον και εκείνος με κοντινό σουτ έκανε το 1-0 για τα «σπιρούνια». Η Τότεναμ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στο 18ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα της με το σουτ του Σον από τη καρδιά της περιοχής

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ακόμα περισσότερο στο δεύτερο μέρος, είχαν ακυρωθέν γκολ, δύο δοκάρια με τους Γκάρνερ και Ντανζούμα και άλλες καλές στιγμές. Στο 82ο λεπτό ο Γκόμες μείωσε με ωραίο σουτ για την Έβερτον σε 2-1, σκορ που παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα. 

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ - ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ 

Την ίδια ώρα, η Νότιγχαμ Φόρεστ γνώρισε την εντός έδρα ήττα από την Μπόρνμουθ με 3-2, στο ντεμπούτο του Νούνο Εσπίριτο Σάντο στον πάγκο της ομάδας.

Οι γηπεδούχοι από το 24ο λεπτό αναγκάστηκαν να παίξουν με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Μπολί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 47' η Νότιγχαμ πήρε το προβάδισμα με τον Ελάνγκα, όμως τρία λεπτά ο Σολάνκε έφερε το ματς στα ίσια και στο 58' με πλασέ ανέτρεψε το σκορ για τους φιλοξενουμενους.

Στο 74ο λεπτό ο Γουντ με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2 για τους γηπεδούχους, αλλά στο 90+4' ο Σολάνκε με κεφαλιά πέτυχε το τρίτο του γκολ και χάρισε το τρίποντο στην Μπόρνμουθ.

ΛΟΥΤΟΝ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ 

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Λούτον, η οποία επικράτησε στο «Κένιλγουορθ Ρόουντ» κόντρα στη Νιούκαστλ με 1-0 και ανέβηκε στο -2 από τις θέσεις ασφαλείας στην Premier League.

Το μοναδικό τέρμα στην αναμέτρηση σημείωσε ο Άντρος Τάουνσεντ στο 25ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ρος Μπάρκλει. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (19ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ