Το ντέρμπι κορυφής στο «Άνφιλντ» και η παράδοση που θέλει να σπάσει η Άρσεναλ

Το ντέρμπι κορυφής στο «Άνφιλντ» και η παράδοση που θέλει να σπάσει η Άρσεναλ

Ιάσονας Τσίλης 10:30 - 23.12.2023 / Ανανεώθηκε: 10:47 - 23.12.2023

Λίβερπουλ και Άρσεναλ αναμετρώνται στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Premier League. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που μας έχει χαρίσει αμέτρητα συναρπαστικά παιχνίδια, με την παράδοση των τελευταίων ετών να είναι συντριπτικά υπέρ της ομάδας του Μέρσεισαϊντ.

Ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι περιλαμβάνει το μενού της 18ης αγωνιστικής Premier League, το Σάββατο (23/12, 19:30), με τη Λίβερπουλ να υποδέχεται την Άρσεναλ.

Οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με την Άστον Βίλα στους 39 βαθμούς, με τους «χωριάτες» να έχουν παιχνίδι περισσότερο, ενώ οι «ρεντς» είναι στην 3η θέση με 38.

Η Λίβερπουλ έχει μετατρέψει το «Άνφιλντ» σε... κάστρο τα τελευταία χρόνια απέναντι στην Άρσεναλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μετράει επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες απέναντι στους Λονδρέζους, με το πιο πρόσφατο «διπλό» να χρονολογείται το 2012!

Το αντίστοιχο περσινό παιχνίδι είχε λήξει 2-2, σηματοδώντας μάλιστα την πρώτη ισοπαλία στην έδρα των «ρεντς», μετά από έξι σερί νίκες τους.

Η Άρσεναλ είχε προηγηθεί με 2-0, ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν επιστρέψει και λίγο έλλειψε να πάρουν και τη νίκη στο φινάλε, σε μια αναμέτρηση τότε, με μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού οι «κανονιέρηδες» του Μικέλ Αρτέτα, πάλευαν για τον τίτλο με τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Λίβερπουλ δεν είχε κάποιον ουσιαστικό στόχο, ούσα αρκετά μακριά από την 4άδα.

Από τις επτά πιο πρόσφατες νίκες της Λίβερπουλ κόντρα στην Άρσεναλ στο «Άνφιλντ», οι τέσσερις ήταν εμφατικές, με διαφορά τεσσάρων τερμάτων, όλες επί ηγεσίας Γιούργκεν Κλοπ. Το πιο... αλησμόνητο μεταξύ τους παιχνίδι, ήταν το 4-4 του 2009, με επτά γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, τέσσερα γκολ του Αντρέι Αρσάβιν και ισοφάριση του Γιόσι Μπεναγιούν στις καθυστερήσεις και τους «ρεντς» να χάνουν πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου εκείνης της σεζόν, όπως ακριβώς συνέβη πέρσι, με τους «κανονιέρηδες».

Φέτος ωστόσο, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική, με την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι, έχοντας στόχο αυτή τη φορά να φτάσει στην πηγή και να... πιει νερό, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, ενώ η Λίβερπουλ μετά από μια πολύ μέτρια, για τα δικά της στάνταρ σεζόν, έχει ξεκινήσει εξαιρετικά και έχει επιστρέψει για τα καλά, σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Αυτό που ξεχωρίζει στο εν λόγω ζευγάρι, πέρα από την εξαιρετική πρόσφατη παράδοση των «ρεντς», είναι ο... καταιγισμός τερμάτων. Οι 62 αναμετρήσεις τους στην ιστορία της Premier League, περιέχουν 184 γκολ, αριθμός ρεκόρ, ενώ έχουν επιτευχθεί 35 τέρματα στις καθυστερήσεις των μεταξύ τους παιχνιδιών, όπου το δράμα «χτυπάει κόκκινο» και το ενδιαφέρον μένει αμείωτο μέχρι το φινάλε.

Αρτέτα: «Μπορούμε να κερδίσουμε στο Άνφιλντ - Λατρεύουμε το Champions League»
PREMIER LEAGUE

13:07 - 22.12.2023

Αρτέτα: «Μπορούμε να κερδίσουμε στο Άνφιλντ - Λατρεύουμε το Champions League»

Αισιόδοξος εμφανίστηκε εν όψει του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ ο Μικέλ Αρτέτα, τονίζοντας πως η ομάδα του μπορεί να κερδίσει μέσα στο Άνφιλντ παρά το γεγονός πως έχει να το κάνει πάνω από δέκα χρόνια.

Αναμφίβολα πρόκεται για την αναμέτρηση που περιμένουν άπαντες, με τον νικητή (αν υπάρξει) να έχει την ευκαιρία να μείνει μόνος στην κορυφή και το κυριότερο, να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από τη Μάντσεστερ Σίτι, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι «πολίτες» βρίσκονται εκτός φόρμας, κάτι που συμβαίνει σπάνια και συνήθως δεν κρατάει πολύ...