Αρτέτα: «Μπορούμε να κερδίσουμε στο Άνφιλντ - Λατρεύουμε το Champions League»

Μικέλ Αρτέτα

i

© PrtScr

Αρτέτα: «Μπορούμε να κερδίσουμε στο Άνφιλντ - Λατρεύουμε το Champions League»

Πάνος Κορομηλάς 13:07 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 22.12.2023

Αισιόδοξος εμφανίστηκε εν όψει του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ ο Μικέλ Αρτέτα, τονίζοντας πως η ομάδα του μπορεί να κερδίσει μέσα στο Άνφιλντ παρά το γεγονός πως έχει να το κάνει πάνω από δέκα χρόνια.

Η Άρσεναλ φιλοξενείται από τη Λίβερπουλ (23/12, 19:30) στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Premier League και αναζητά τη νίκη για να αυξήσει τη διαφορά της από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στους τέσσερις βαθμούς.

Οι «κανονιέρηδες» αποδεδειγμένα δυσκολεύονται πολύ σε κάθε επίσκεψή τους στο Άνφιλντ, με την τελευταία τους νίκη εκεί να έχει καταγραφεί το 2012. Παρ' όλα αυτά, ο Μικέλ Αρτέτα ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία του ντέρμπι στη συνέντευξη τύπου, τονίζοντας πως η νίκη είναι ένα εφικτό αποτέλεσμα.

«Η τελευταία φορά που τους νικήσαμε εκεί ήταν πολύ καιρό πριν, το οποίο είναι κάτι που μπορούμε να επαναλάβουμε το Σάββατο. Το κάθε ματς είναι διαφορετικό, κάθε αγώνας προετοιμάζεται με διαφορετικό τρόπο. Η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική και την είχαμε βιώσει πέρυσι στο 2-2» σχολίασε αρχικά για να συμπληρώσει:

«Υπάρχουν πράγματα από εκείνο το ματς που μπορούμε να επαναλάβουμε και άλλα που πρέπει να τα κάνουμε καλύτερα. Είναι πάντα ωραίο να βρίσκεσαι στην ψηλότερη θέση στο πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε σε αυτήν αλλά θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι και να διαχειριστούμε το ματς».

Ο Ισπανός τεχνικός σχολίασε και τις τελευταίες εξελίξεις μετά τη δικαίωση της European Super League, υποστηρίζοντας καθαρά την επίσημη θέση της ομάδας του Λονδίνου:

«Έχω την ίδια άποψη με αυτή τη διοίκησης, λατρεύουμε να παίζουμε στο Champions League και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Το πάθος των οπαδών είναι ο βασικός λόγος που το άθλημα τούς ανήκει. Θα πρέπει να προσέχουμε τους οπαδούς και η γνώμη τους είναι αρκετά πολύ σημαντική».

Η Άρσεναλ βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση με πέντε νίκες και μία ήττα στα έξι τελευταία ματς του πρωταθλήματος, επίδοση που της ανεβάζει σημαντικά την ψυχολογία για το ντέρμπι κορυφής απέναντι στη Λίβερπουλ