Οι εκκρεμότητες της τελευταίας αγωνιστικής της Premier League

Χάρι Κέιν - Ντουκουρέ

i

©BeFunky

Οι εκκρεμότητες της τελευταίας αγωνιστικής της Premier League

Κώστας Τσιακλής 10:07 - 28.05.2023

Διεξάγεται σήμερα (28/05) η τελευταία αγωνιστική της Premier League, με τα «φώτα» να πέφτουν πάνω στις μάχες για την έξοδο στο Conference League και την παραμονή στην κατηγορία.

Η Premier League ολοκληρώνεται σήμερα (Κυριακή 28/05) με τη διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής. Όλα τα βλέμματα στρέφονται πάνω στη μάχη του υποβιβασμού αλλά και σε αυτή για το εισιτήριο του Conference League.

Μπορεί η φετινή σεζόν να μην ολοκληρώνεται με τον πλέον δραματικό τρόπο αφού έχει κριθεί ο τίτλος, η τετράδα και οι θέσεις του Europa League αλλά η Premier League δεν θα μπορούσε να μην αφήσει και κάτι για το τέλος, με τους αγώνες για την έξοδο στο Conference League και για την παραμονή να «κλέβουν» την παράσταση.

Άστον Βίλα, Τότεναμ και Μπρέντφορντ κυνηγούν το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο ενώ Έβερτον, Λέστερ και Λιντς θέλουν να παραμείνουν στην κατηγορία ωστόσο μια από τις τρεις θα τα καταφέρει. Ίσως το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της ημέρας να είναι αυτό της Λιντς με την Τότεναμ, με τις δύο ομάδες να θέλουν για τους δικούς τους λόγους τη νίκη.

Η Τότεναμ βρίσκεται στο -1 από την Άστον Βίλα και θέλει δική της νίκη αλλά και στραβοπάτημα των «χωριατών» κόντρα στη βαθμολογικά αδιάφορη Μπράιτον για να είναι στην Ευρώπη και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Την ίδια ώρα και η Λιντς εξαρτάται από άλλα αποτελέσματα αφού και αυτή θέλει νίκη αλλά και να μην κερδίσουν Έβερτον και Λέστερ τα δικά τους παιχνίδια.

Η Έβερτον υποδέχεται την ήδη εξασφαλισμένη Μπόρνμουθ στο «Γκούντισον Παρκ» και κρατάει την τύχη στα χέρια της ενώ η Λέστερ φιλοξενεί την επίσης αδιάφορη Γουέστ Χαμ. Οι «αλεπούδες» έχουν προβάδισμα στην ισοβαθμία έναντι των υπολοίπων έτσι θα της αρκεί δική της νίκη και μη επιτυχία της Έβερτον.

Στο τελευταίο καθοριστικό ματς, η Μπρέντφορντ αντιμετωπίζει τη Μάντσεστερ Σίτι ωστόσο μόνο με συνδυασμό αποτελεσμάτων θα βρεθεί στα playoff του Conference League. Συγκεκριμένα η ομάδα του Τόμας Φρανκ θα πρέπει να επιβληθεί των πρωταθλητών και την ίδια ώρα Άστον Βίλα και Τότεναμ να μην κερδίσουν τα δικά τους παιχνίδια.

Αναλυτικά όλοι οι αγώνες της τελευταίας αγωνιστικής (18:30):

Άρσεναλ – Γουλβς (NovaSports2)

Άστον Βίλα – Μπράιτον (NovaSports6)

Μπρέντφορντ – Μάντσεστερ Σίτι (NovaSportsPrime)

Τσέλσι – Νιουκάστλ (NovaSports3)

Κρίσταλ Πάλας – Νότιγχαμ Φόρεστ (NovaSportsExtra1)

Έβερτον – Μπόρνμουθ (NovaSportsNews)

Λιντς – Τότεναμ (NovaSports5)

Λέστερ – Γουέστ Χαμ (NovaSportsExtra2)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ (NovaSports4)

Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ (NovaSportsStart)