Σάλος στην Αγγλία με το νικητήριο γκολ της Νιούκαστλ κόντρα στην Άρσεναλ (vid+pics)

Άντονι Γκόρντον

i

©Printscreen

Σάλος στην Αγγλία με το νικητήριο γκολ της Νιούκαστλ κόντρα στην Άρσεναλ (vid+pics)

Κώστας Τσιακλής 10:29 - 05.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:39 - 05.11.2023

Ένας νέος σάλος ξέσπασε στην Αγγλία μετά το γκολ που μέτρησε υπέρ της Νιούκαστλ στο ματς με την Άρσεναλ.

Οι διαιτητικές αποφάσεις εκνευρίζουν ολοένα και περισσότερο τους φίλους της Premier League

Η Νιούκαστλ υποδέχθηκε την Άρσεναλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Premier League. Η ομάδα του Έντι Χάου επικράτησε τελικά με 1-0 και ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς. Επιπλέον έσπασε το αήττητο των «κανονιέρηδων» οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ανέβουν προσωρινά στην κορυφή μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι που συνέτριψε με 6-1 την Μπόρνμουθ.

Σκόρερ του χρυσού γκολ για τη Νιούκαστλ ήταν ο Άντονι Γκόρντον στο 64'. Αυτό το τέρμα πάντως ξεσήκωσε μεγάλες αντιδράσεις στο Νησί αφού το γκολ θα μπορούσε να ακυρωθεί για τρεις λόγους, κάτι που τελικά δεν συνέβη!

Αρχικά το VAR εξέτασε αν η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή πριν την πάρει ο Τζο Γουίλοκ για να σεντράρει στην περιοχή της Άρσεναλ. Οι επαναληπτικές προβολές έδειξαν ότι η μπάλα είχε βγει ολόκληρη έξω ωστόσο το BeinSports με τη δική του τεχνολογία έδειξε πως η μπάλα είχε παραμένει έστω και ελάχιστα εντός αγωνιστικού χώρου.

Ακολούθως ο VAR, Άντι Μάντλι, κλήθηκε να αποφασίσει για το αν υπάρχει φάουλ του Ζοέλιντον πάνω στον Γκάμπριελ. Ο Άγγλος διαιτητής έκρινε πως δεν υπήρχε παράβαση για σπρώξιμο που έγινε και με τα δύο χέρια στον Βραζιλιάνο αμυντικό ή για χέρι και έτσι το γκολ θα έπρεπε να εξεταστεί και για ενδεχόμενο οφσάιντ. Τελικά κρίθηκε επίσης ότι ο Γκόρντον ήταν σε καθαρή θέση και έτσι το γκολ μέτρησε κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άρσεναλ ζήτησε και κόκκινη κάρτα για βίαιο χτύπημα του Μπρούνο Γκιμαράες ενώ αποβολή ζήτησε και η Νιούκαστλ για σκληρό μαρκάρισμα του Κάι Χάβερτς πάνω στον Λόνγκσταφ. Η Άρσεναλ όπως είναι λογικό είναι έξαλλη με τη διαιτησία του αγώνα και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του προπονητή της, Μικέλ Αρτέτα.

Ήδη φέτος έχουν γίνει μεγάλη λάθη στην Premier League και αυτό προκαλεί εκνευρισμό τόσο στις ομάδες, όσο και στους ποδοσφαιρόφιλους. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το ακυρωθέν γκολ του Λουίς Ντίας στο Τότεναμ - Λίβερπουλ και το πέναλτι που κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική η Νιούκαστλ κόντρα στη Γουλβς. Μάλιστα αυτή η απόφαση υποβίβασε τον Άντονι Τέιλορ στην Championship.

Κατακραυγή στο Twitter

Η Premier League έκανε το λάθος να ποστάρει μια φωτογραφία του Γκόρντον στα social media και το λέμε λάθος για τα σχόλια που ακολούθησαν. Οι φίλοι της Άρσεναλ και όχι μόνο έκαναν χαμό κάτω από την ανάρτηση. Μερικά από τα σχόλια ήταν τα εξής

«Ληστεία», «Θέλουμε σοβαρή έρευνα και απαντήσεις», «Εγκληματικές διατησίες», «Το πρωτάθλημα είναι στημένο».

Sportal Sunday Live με Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ και ρεπορτάζ για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!