Έσπασε το αήττητο της Άρσεναλ και πάτησε εξάδα η Νιούκαστλ

Άντονι Γκόρντον

i

©Printscreen

Έσπασε το αήττητο της Άρσεναλ και πάτησε εξάδα η Νιούκαστλ

Κώστας Τσιακλής 21:30 - 04.11.2023 / Ανανεώθηκε: 21:45 - 04.11.2023

Η Νιούκαστλ επικράτησε με 1-0 της Άρσεναλ και μπήκε στην πρώτη εξάδα της Premier League.

Στο παιχνίδι που έκλεισε το πρόγραμμα του Σαββάτου στην Premier League, η Νιούκαστλ επικράτησε με 1-0 της Άρσεναλ. Κάπως έτσι η ομάδα του Έντι Χάου έσπασε το αήττητο της αντιπάλου της και μπήκε στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλό και υπήρχαν αρκετά νεύρα. Επιπλέον το παιχνίδι είχε αρκετή δόση τακτικής και έτσι οι δύο ομάδες μπλόκαραν την αντίπαλο τους. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς μπορεί να θεωρηθεί το άστοχο σουτ του Ζορζίνιο στο 22'. Δύο λεπτά αργότερα οι «κανονιέρηδες» έγιναν ξανά επικίνδυνοι όμως η κεφαλιά του ήταν άστοχη.

Η πρώτη φορά που πήγε να απειλήσει η Νιούκαστλ ήταν στο 45'. Ο Λόνγκσταφ κουβάλησε τη μπάλα μέχρι την περιοχή της Άρσεναλ όμως το σουτ του έφυγε μακριά από την εστία του Νταβίντ Ράγια. Η καλύτερη φάση στο πρώτο ημίχρονο ήταν το σουτ του Γκάμπριελ Μαρτινέλι στο 45+3' που σταμάτησε πάνω στον Νικ Πόουπ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κάπως καλύτερα αφού η Άρσεναλ απείλησε στο 49' με την κεφαλιά του Ντέκλαν Ράις που έφυγε πάνω από την εστία των γηπεδούχων. Ο ίδιος παίκτης έφτασε κοντά στο γκολ στο 62'. Συγκεκριμένα ο Ράις πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή όμως στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα η Νιούκαστλ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Γουίλοκ σέντραρε στην περιοχή, ο Ζοέλιντον μονομάχησε με τον Γκάμπριελ και ο Άντονι Γκόρντον που ήταν μπροστά από το τέρμα εκμεταλλεύτηκε την κόντρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ εξετάστηκε για τέσσερα λεπτά από το VAR αφού θα μπορούσε να ακυρωθεί για τρεις λόγους (για οφσάιντ, για το αν πέρασε η μπάλα έξω και για φάουλ στον Γκάμπριελ)!

Εξάρα για τη Σίτι κόντρα στην Μπόρνμουθ - Ήττα για τη Γουέστ Χαμ πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, έσωσε την ισοπαλία η Μπράιτον
PREMIER LEAGUE

19:00 - 04.11.2023

Εξάρα για τη Σίτι κόντρα στην Μπόρνμουθ - Ήττα για τη Γουέστ Χαμ πριν το ματς με τον Ολυμπιακό, έσωσε την ισοπαλία η Μπράιτον

Η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε με 6-1 την Μπόρνμουθ και επέστρεψε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Γουέστ Χαμ ηττήθηκε πριν το ματς από τον Ολυμπιακό ενώ η Μπράιτον έσωσε τον βαθμό κόντρα στην Έβερτον.

Στη συνέχεια η Νιούκαστλ προφύλαξε άψογα το προβάδισμα της και πήρε μια σπουδαία νίκη που την έβαλε στην εξάδα με 20 βαθμούς. Από την άλλη η Άρσεναλ ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος και έχασε την ευκαιρία να ανέβει προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τη Μάντσεστερ Σίτι. Πλέον οι «κανονιέρηδες» μπορεί να βρεθούν στο -5 από την Τότεναμ που παίζει τη Δευτέρα με την Τσέλσι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 11ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ