Η Άρσεναλ κράτησε τη πρωτοπορία, «πεντάρα» για τη Μπέρνλι, άνετη νίκη για τη Μπρέντφορντ
i

©printscreen

Η Άρσεναλ κράτησε τη πρωτοπορία, «πεντάρα» για τη Μπέρνλι, άνετη νίκη για τη Μπρέντφορντ

Άγγελος Φραγκισκάτος 19:07 - 02.12.2023 / Ανανεώθηκε: 19:43 - 02.12.2023

Η Άρσεναλ με σβηστές μηχανές επικράτησε κόντρα στη Γουλβς με 2-1 και κράτησε τη πρωτοπορία στη Premier League. Την ίδια ώρα η Μπέρνλι και η Μπρέντφορντ πανηγύρισαν σημαντικές νίκες.

Η Άρσεναλ επιβλήθηκε εντός έδρας κόντρα στη Γουλβς με 2-1 για τη 14η αγωνιστική της Premier League και παρέμεινε επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά και αέρα δύο τερμάτων πριν καν συμπληρωθεί στο πρώτο εικοσάλεπτο. Στο 6ο λεπτό ο Τακεχίρο Τομιγιάσου έδωσε στον Μπουκάγιο Σάκα και εκείνος με κοντινό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. 

Ενώ στο 13ο λεπτό ο Ολεκσάντρ Ζιντσένκο βρήκε πολύ ωραία τον Μάρτιν Οντεγκάαρντ μέσα στην περιοχή, και αυτός με εκπληκτικό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Ζοσέ Σα για το 2-0 των «κανονιέρηδων».  

Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ισορροπημένο σε κατοχή μπάλας, όμως οι παίκτες του Μικέλ Αρτέτα ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις περισσότερες απειλές. Ωστόσο ο Σα κατάφερε να σταματήσει τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Ωστόσο στο 86ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο σκορ. Ο Ματέους Κούνια με εκπληκτικό τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό 2-1.     

ΜΠΕΡΝΛΙ - ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 

Την επιστροφή στις νίκες πανηγύρισε η Μπέρνλι, η οποία επικράτησε εντός έδρας κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 5-0. Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Βινσέν Κομπανί είναι στη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ οι «λεπίδες» βρίσκονται στη 19η θέση με 5 πόντους. 

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα μόλις στο 1ο λεπτό με τον Τζει Ροντρίγκεζ, ενώ στο 29ολεπτό ο Γιάκομπ Μπρουν Λάρσεν με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. 

Στο δεύτερο μέρος η Μπέρνλι συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και χάρη στα γκολ των Ζικί Άμντουνι (73'), Λούκα Κολεόσο (75') και Τζος Μπρόνχιλ (80'), έφτασαν σε μία εύκολη νίκη.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ - ΛΟΥΤΟΝ 

Την ίδια ώρα η Μπρέντφορντ επικράτησε εντός έδρας κόντρα στη Λούτον με 3-1 και ανέβηκε στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς. 

Τα γκολ από τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Νιλ Μοπέ (49'), Μπεν Μι (56') και Σάντον Μπατίστ, ενώ ο Γιάκομπ Μπράουν κατάφερε να μειώσει το σκορ για τη νεοφώτιστη Λούτον. Κάπως έτσι η ομάδα του Τόμας Φρανκ πήρε μία σημαντική νίκη (3-1) ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 14ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (15ης) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ