Πρώην διευθυντής της Μπαρτσελόνα: «Θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε τον Εμπαπέ, αλλά προτίμησαν τον Ντεμπελέ»

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Photo by Maddie Meyer - FIFA/FIFA via Getty Images/Ideal Images

Πρώην διευθυντής της Μπαρτσελόνα: «Θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε τον Εμπαπέ, αλλά προτίμησαν τον Ντεμπελέ»

Κώστας Τόπας 14:22 - 05.04.2024

Η Μπαρτσελόνα σήμερα θα μπορούσε να έχει στο ρόστερ της τον Κιλιάν Εμπαπέ, ωστόσο το 2017 οι «μπλαουγκράνα» προτίμησαν να αποκτήσουν τον Ουσμάν Ντεμπελέ αντί του Γάλλου αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ θα μπορούσε σήμερα να ήταν παίκτης της Μπαρτσελόνα, αλλά η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» προτίμησε να αντικαταστήσει τον Νεϊμάρ με τον Ουσμάν Ντεμπελέ, όπως αποκάλυψε ο Χαβιέρ Μπόρντας, πρώην διευθυντής του καταλανικού συλλόγου.

Όλα έγιναν το καλοκαίρι του 2017. Στις αρχές Αυγούστου, η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε τον Νεϊμάρ για 222 εκατομμύρια ευρώ. Οι Καταλανοί ανακοίνωσαν εβδομάδες αργότερα τον Ντεμπελέ, προερχόμενος από την Μπορούσια Ντόρτμουντ, και, ακριβώς στο τέλος της αγοράς, η Παρί υπέγραψε τον Εμπαπέ από τη Μονακό.

«Αν ήταν δική μου απόφαση, ο Εμπαπέ θα είχε πάει στη Μπαρτσελόνα. Όταν η Παρί πλήρωσε 222 εκατομμύρια ευρώ για τον Νεϊμάρ, η Μπαρτσελόνα είχε τα χρήματα για να υπογράψει τον Εμπαπέ. Αλλά η αθλητική διοίκηση ήταν ξεκάθαρη ότι ήθελε να πάρει τον Ντεμπελέ. Εγώ επέλεξα τον Εμπαπέ, μίλησα και με τον πατέρα του, και θα είχε έρθει στην Μπαρτσελόνα», αποκάλυψε σε συνομιλία του στην ισπανική εκπομπή «El Chiringuito de Jugones».

Στη συνέχεια, μίλησε και για το ενδεχόμενο υπογραφής του Έρλινγκ Χάαλαντ. «Ο Χάαλαντ ήθελε να έρθει στην Ισπανία, ήθελε να παίξει για τη Μπαρτσελόνα. Θα κόστιζε 20 εκατομμύρια ευρώ, για τη Σάλτσμπουργκ, και άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ για τον Μίνο Ραϊόλα, τον τότε μάνατζερ του παίκτη. Υπήρχαν συζητήσεις. Αλλά ο Σουάρες ήταν στην ομάδα και οι προπονητές αποφάσισαν να μην υπογράψουν τον Χάαλαντ», επεσήμανε.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ απέχει μόλις τρεις μήνες από το να μείνει ελεύθερος, αφού το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν πλησιάζει στο τέλος του και έχει ήδη εκφράσει ότι δεν έχει πρόθεση να το ανανεώσει. Οι προσδοκίες γύρω από το μέλλον του Γάλλου αστέρας είναι ολοκληρωτικές και όλα τα μονοπάτια δείχνουν ότι το επόμενο κεφάλαιο του θα είναι στη Ρεάλ Μαδρίτης ή τουλάχιστον αυτό άφησε να εννοηθεί ο Χαβιέρ Τέμπας σε κάποιες νέες δηλώσεις που ενθουσίασαν τους ανθρώπους των «μερένχες».