Η Βόρεια Κορέα επικαλείται έξαρση λοιμώξεων και αδυνατεί να φιλοξενήσει την Ιαπωνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026!

Η Βόρεια Κορέα επικαλείται έξαρση λοιμώξεων και αδυνατεί να φιλοξενήσει την Ιαπωνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026!

Στέλιος Βαρδάκης 17:42 - 21.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:45 - 21.03.2024

Η Βόρεια Κορέα ενημέρωσε την Ιαπωνία ότι δεν μπορεί να την υποδεχθεί στις 26 του μήνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Η Ιαπωνία επικράτησε το πρωί της Πέμπτης με 1-0 της Βόρειας Κορέας, σε αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο.

Το ματς είναι στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου και στον ίδιο βρίσκονται και η Συρία με τη Μιαμνάρ. Το Παγκόσμιο Κύπελλο να θυμίσουμε ότι θα διεξαχθεί στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό. Οι δύο ομάδες είναι προγραμματισμένο να αναμετρηθούν εκ νέου την προσεχή Τρίτη 26 Μαρτίου, ωστόσο, τα στελέχη της Βόρειας Κορέας γνωστοποίησαν στην ομοσπονδία της Ιαπωνίας ότι δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσουν την αποστολή της και τον αγώνα στη χώρα τους.

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ιαπωνίας, λοιπόν, ο Κόζο Τασίμα δήλωσε ότ ιη Βόρεια Κορέα δεν θα φιλοξενήσει τον επερχόμενο προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο οποίο; ήταν αρχικά προγραμματισμένος να γίνει στην Πιονγκγιάνγκ.

«Δεν θα διεξαχθεί παιχνίδι στην Πιονγκγιάνγκ», είπε ο Κόζο Τασίμα και τόνισε ότι δεν έχει αποφασιστεί νέος χώρος διεξαγωγής, ούτε και είναι σαφές εάν θα διεξαχθεί ο αγώνας.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενημέρωσε την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ιαπωνίας ότι ο αγώνας των δύο ομάδων στις 26 Μαρτίου θα διεξαχθεί στην Πιονγκγιάνγκ.

Ωστόσο, η Βόρεια Κορέα φαίνεται να έχει αλλάξει τη στάση της μετά από αναφορές στα μέσα ενημέρωσης της χώρας σχετικά με «μια κακοήθη μολυσματική ασθένεια» στην Ιαπωνία. Τονίζουν, μάλιστα, ότι πρόκειται για έναν αυξανόμενο αριθμό στρεπτοκοκκικών λοιμώξεων στη χώρα.

Τερίμ: «Καλή επιτυχία στην Ελλάδα, ελπίζω να βρεθεί με την Τουρκία στο Euro»
EURO

17:13 - 21.03.2024

Τερίμ: «Καλή επιτυχία στην Ελλάδα, ελπίζω να βρεθεί με την Τουρκία στο Euro»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ, έδειξε την επιθυμία του να περάσει η Ελλάδα στα τελικά του Euro 2024, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι η Τουρκία μπορεί να παίξει κόντρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Οι Ιάπωνες έχουν προγραμματίσει να φτάσουν στην Πιονγκγιάνγκ την ερχόμενη Δευτέρα, παραμονή του δεύτερου αγώνα, μετά την προπόνηση στο Πεκίνο, αλλά το ματς είναι στον αέρα.

Τον περασμένο μήνα ο αγώνας των γυναικείων ομάδων των δύο χωρών, αντί για την Πιονγκγιάνγκ έγινε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και η απόφαση ελήφθη μόλις τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του.