Τερίμ: «Καλή επιτυχία στην Ελλάδα, ελπίζω να βρεθεί με την Τουρκία στο Euro»

Τερίμ: «Καλή επιτυχία στην Ελλάδα, ελπίζω να βρεθεί με την Τουρκία στο Euro»

Δημήτρης Χούπης 17:13 - 21.03.2024

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ, έδειξε την επιθυμία του να περάσει η Ελλάδα στα τελικά του Euro 2024, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι η Τουρκία μπορεί να παίξει κόντρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στο Ζάππειο και τη σχετική εκδήλωση με το τρόπαιο του Euro βρέθηκε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φατίχ Τερίμ. Ο Τούρκος τεχνικός λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στο Καζακστάν για τον ημιτελικό των playoffs του Nations League, έδειξε την επιθυμία του και τη σιγουριά του, ότι η «γαλανόλευκη» θα πάρει στο τέλος την πρόκριση.

Πιο αναλυτικά ο 70χρονος προπονητής ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι θα ήθελε να βρεθεί η Ελλάδα με την Τουρκία στα τελικά της διοργάνωσης. «Είμαι κι εγώ πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ, μαζί σας. Είναι αδύνατον να μην χαμογελάσει κανείς βλέποντας ένα τέτοιο τρόπαιο.

Ξέρω πολύ καλά ότι η Ελλάδα έχει κατακτήσει αυτό το Κύπελλο. Ήμουν εκεί σχολιαστής. Φυσικά το να παίρνει μία ομάδα το τρόπαιο, είναι ένα απερίγραπτο συναίσθημα. Σήμερα πηγαίνω κι εγώ σε έναν αγώνα. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική Ελλάδας. Εύχομαι να βρεθούμε στον ίδιο όμιλο», ήταν αρχικά τα λόγια του Τούρκου.

«Φυσικά η Ελλάδα θα παίξει στα Play Off. Βλέποντας και τις άλλες ομάδες, είναι η πιο δυνατή ανάμεσα στις άλλες. Θα το θέλαμε κι εύχομαι πραγματικά να είμαστε στον ίδιο όμιλο. Το πιστεύω ότι θα το πετύχουν να προκριθούν», ανέφερε στη συνέχεια ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Τι έκανε η Ελλάδα στις προηγούμενες παρουσίες της σε Playoffs
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

13:28 - 21.03.2024

Τι έκανε η Ελλάδα στις προηγούμενες παρουσίες της σε Playoffs

Άλλες τρεις φορές έχει λάβει μέρος η Εθνική μας ομάδα στην έξτρα διαδικασία των playoffs για να προκριθεί σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Τις δύο από αυτές έχει «χαμογελάσει» μόλις μία φορά είχε αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο Τερίμ υπενθυμίζεται ότι έχει αποτελέσει προπονητής της Εθνικής Τουρκίας σε τέσσερις θητείες. Αρχικά ήταν βοηθός προπονητή και μετά βρέθηκε πρώτος στην ομάδα Κ21 της Τουρκίας. Στη συνέχεια έγινε πρώτος προπονητής από το 1993 μέχρι το 1996, μέχρι να κάτσει ξανά στον πάγκο της εθνικής του χώρας το 2005 μέχρι το 2009. Τελευταία του θητεία στην Τουρκία ήταν από το 2013 μέχρι το 2017. Μεγαλύτερη επιτυχία του με την Τουρκία ήταν η παρουσία της ομάδας στα ημιτελικά του Euro 2008 στα γήπεδα της Ελβετίας και της Αυστρίας.