Προπονητής Μπενφίκα: «Δεν ξέρω αν ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Έντσο, θα δούμε...»
i

Φερνάντες/©Twitter

Προπονητής Μπενφίκα: «Δεν ξέρω αν ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Έντσο, θα δούμε...»

Ανδρέας Σερεβέτας • 08:40 - 31.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ο προπονητής της Μπενφίκα άφησε ανοικτό το μέλλον του Φερνάντες στην Μπενφίκα.

Η Μπενφίκα έχασε εκτός έδρας από την Μπράγκα (3-0) στην επανέναρξη του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ήταν η πρώτη φετινή ήττα για τους «αετούς» της Λισαβόνας εντός των συνόρων. Παραμένουν πρώτοι αλλά η διαφορά τους από την Πόρτο μειώθηκε στους πέντε βαθμούς. Ο προπονητής της ομάδας Ρότζερ Σμίντ έβαλε βασικούς στην αναμέτρηση τους παγκόσμιους πρωταθλητές Νικολάς Οταμέντι και Έντσο Φερνάντες, που επέστρεψαν τη Δευτέρα από την Αργεντινή. Τον δεύτερο αντικατέστησε στο 90ο λεπτό.  

Ο Γερμανός τεχνικός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή ο Έντσο Φερνάντες τον Ιανουάριο, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα σενάρια που κυκλοφορούν μετά την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Δήλωσε σχετικά για το θέμα: «Δεν ξέρω αν ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Έντσο. Είναι σπουδαίος παίκτης, από τότε που έφτασε στην Μπενφίκα ήταν φανταστικός, απόλυτα ταυτισμένος με τον σύλλογο. Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα και οι παίκτες πρέπει να πάρουν αποφάσεις, οπότε ας δούμε τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες».  

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι ο Οταμέντι και ο Φερνάντες δεν ευθύνονταν για την ήττα από την Μπράγκα: «Ο Νίκο και ο Έντσο ήταν καλά, στο κανονικό τους επίπεδο. Λέω το ίδιο όπως είπα πριν το παιχνίδι. Είναι σε ρυθμό, έπαιζαν τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρχαν και άλλοι που δεν αγωνίστηκαν. Ίσως τώρα πρέπει να δουλέψουν για να ανακτήσουν την καλύτερη τους φόρμα.»