Πρώτα ο «τελικός» με Άρη και μετά η τελική «μάχη» της ΑΕΚ στην μεταγραφική αγορά

O Mατίας Αλμέιδα

i

©intime

Πρώτα ο «τελικός» με Άρη και μετά η τελική «μάχη» της ΑΕΚ στην μεταγραφική αγορά

Κώστας Τσίλης 23:25 - 16.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:26 - 16.01.2024

Για την ΑΕΚ η αυριανή ρεβάνς κυπέλλου είναι η απόλυτη προτεραιότητα και αμέσως μετά αναμένεται να υπάρξουν οι όποιες εξελίξεις στις προσπάθειες για μεταγραφική ενίσχυση

Η ΑΕΚ αύριο στην Θεσσαλονίκη κλείνει έναν κύκλο με τέσσερα εξαιρετικά κρίσιμα και υψηλής δυσκολίας παιχνίδια, μέσα σε διάστημα μόλις δέκα ημερών. Δεν χρειάζονται και ιδιαίτερη ανάλυση για τους λόγους που άπαντες στον οργανισμό του συλλόγου, ήταν απολύτως επικεντρωμένοι σ' αυτές τις "μάχες". Ο κύκλος αυτός κλείνει αύριο με την ρεβάνς κυπέλλου με τον Άρη, που έχει χαρακτήρα "τελικού". Ως εκ τούτου μπαίνει σε απόλυτη προτεραιότητα. Μπροστά σ' οτιδήποτε άλλο. 

Μετά τον "τελικό" με τον Άρη, η ΑΕΚ θα δώσει μεγάλο κομμάτι της προσοχή της, στην τελική "μάχη" που έχει να δώσει στο πεδίο της χειμερινής μεταγραφικής αγοράς. Όπως έχετε διαβάσει στο Sportal.gr, η ΑΕΚ παραμένει ενεργή και ψάχνεται προκειμένου να ενισχυθεί τώρα τον Γενάρη. Κοιτάζει για τις δυο θέσεις στα άκρα της άμυνας με προτεραιότητα την αριστερή πλευρά. Κοιτάζει για την μεσοεπιθετική γραμμή με το βλέμμα κυρίως στο αριστερό άκρο. Δεν κλείνει και τα μάτια σε κάποιες περιπτώσεις που ενδεχομένως να προκύψουν ως ευκαιρίες και δεν αφορούν αυτές τις θέσεις. 

Η ΑΕΚ είναι ενεργή στην αγορά, κάνει τις κινήσεις της και μετά το ματς με τον Άρη, αναμένεται να "τρέξουν" πολύ περισσότερο οι εξελίξεις. Άλλωστε πλέον η μεταγραφική περίοδος θα έχει μπει ουσιαστικά στην τελική της ευθεία και θα πιέζει και ο χρόνος. Όπως όμως συμβαίνει και στην καλοκαιρινή αγορά, έτσι και στην χειμερινή, αυτή η πίεση του χρόνου στις τελευταίες ημέρες, είναι που ουσιαστικά κινεί τις εξελίξεις. Εξακολουθεί να μην φαίνεται να είναι κάτι τόσο πολύ προχωρημένο ώστε να κλείσει άμεσα. 

Παρόλα αυτά με τον τρόπο που κινείται η ΑΕΚ στην μεταγραφική αγορά, το πιθανότερο είναι πως μόλις... φανεί κάτι, να είναι και σχεδόν κλεισμένο. Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, καθώς η ΑΕΚ δεν κοιτάζει απλώς συμπληρώματα στο ρόστερ, αλλά περιπτώσεις που θα αναβαθμίσουν το υλικό. Ή ακόμα και κινήσεις που ο σχεδιασμός τις προβλέπει για το καλοκαίρι, αλλά ενδεχομένως να μπορούν να γίνουν πρόωρα. Έχει ψηλά τον πήχη, αλλά η ΑΕΚ το ψάχνει και μετά τον Άρη θα το ψάξει ακόμα πιο εντατικά, προκειμένου να ολοκληρώσει είτε μια, είτε ακόμα και δυο κινήσεις.