Τρομερή κίνηση από τους οπαδούς της Βαγιεκάνο: Σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας (vid)

Οπαδοί Ράγιο Βαγιεκάνο

i

PrtScr

Τρομερή κίνηση από τους οπαδούς της Βαγιεκάνο: Σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το γήπεδο σε ένδειξη διαμαρτυρίας (vid)

Κώστας Τόπας 14:57 - 02.03.2024

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο διαμαρτυρήθηκαν για την προτεινόμενη πρόθεση του συλλόγου να απομακρυνθεί από το γήπεδο της Βαγιέκας στο μέλλον, και ειδικά κατά του Ραούλ Μάρτιν Πρέσα, του προέδρου του συλλόγου.

Οι διοικούντες την Ράγιο Βαγιεκάνο, πιστεύουν ότι το γήπεδο δεν είναι πλέον αρκετά μεγάλο για τις φιλοδοξίες του συλλόγου, που είναι να φιλοξενήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τις επόμενες σεζόν. Ωστόσο, οι οπαδοί λατρεύουν το σημερινό τους «σπίτι», το οποίο είναι το γήπεδό τους για μεγάλο μέρος των τελευταίων 67 ετών.

Οι οπαδοί της Ράγιο, σήκωσαν πλακάτ προκειμένου να εκφράσουν τη δυσφορία τους για την απόφαση της διοίκησης να μεταβούν σε άλλο στάδιο, ενώ σήμερα (02/03, 17:00) προγραμματίστηκε και διαμαρτυρία έξω από το γήπεδο πριν το ματς με την Κάντιθ.

Ηδη από τις πρωινές ώρες, χιλιάδες φίλαθλοι της Ράγιο Βαγιεκάνο έχουν μεταβεί στο γήπεδό τους και σε ένδειξη διαμαρτυρίας έχουν δημιουργήσει μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το στάδιο της Βαγιέκας, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα στην διοίκηση.

Οι οπαδοί της Ράγιο είναι ευρέως γνωστοί για τις αριστερές πεποιθήσεις τους, τόσο σε πολιτικό όσο και σε αθλητικό επίπεδο. Οι Bukaneros, οι ultras της Βαγιεκάνο έχουν ταχθεί ενάντια στην παγκοσμιοποίηση του ποδοσφαίρου, στον ρατσισμό και στον φασισμό.