Η Μπέτις «φρέναρε» την Μπιλμπάο - Έσωσε τον βαθμό η Κάντιθ, με buzzer-beater του Ματσίς

Μπέτις - Αθλέτικ Μπιλμπάο

i

© PrtScr

Η Μπέτις «φρέναρε» την Μπιλμπάο - Έσωσε τον βαθμό η Κάντιθ, με buzzer-beater του Ματσίς

Πάνος Κορομηλάς 19:18 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 19:47 - 25.02.2024

Προσγείωση για την Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», μετά την ήττα με 3-1 από τη Μπέτις. Θέλτα και Κάντιθ αρκέστηκαν στην ισοπαλία (2-2) σε ένα ματς που κρίθηκε στις καθυστερήσεις.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο αγνοούσε την ήττα στη La Liga εδώ και τέσσερις αγώνες, όμως το ταξίδι στη Σεβίλλη για την αναμέτρηση με τη Μπέτις δεν εξελίχθηκε ιδανικά. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε γνώρισε την ήττα με 3-1 και είδε την αντίπαλο της να μειώνει τη μεταξύ τους διαφορά στους επτά βαθμούς. Νωρίτερα, στο ντέρμπι παραμονής, η Θέλτα κρατούσε τη νίκη μέχρι το ένατο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ο Ματσίς με ένα τρομερό σουτ «έκλεψε» τον βαθμό για την Κάντιθ.

Στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν, η Μπέτις ξεκίνησε δυνατά με στόχο τη νίκη. Ο Άβιλα, με το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα, έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 13ο λεπτό και ο Μπεριτσίτσε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του λίγο αργότερα, σε μια αρκετά άτυχη στιγμή.

Ο Νίκο Γουίλιαμς άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες στο 40', όμως οι Βάσκοι μείωσαν προσωρινά με τον Γκουρουθέτα στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκαν κουρασμένοι και ο Γιόνι έγραψε τον επίλογο του αγώνα με ένα άπιαστο πλασέ στο 67'. Συνεχίζει στην πέμπτη θέση η Μπιλμπάο με 49 βαθμούς, τρεις βαθμούς πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης που «γκέλαρε» απέναντι στην Αλμερία.

Στο ντέρμπι παραμονής που έγινε νωρίτερα, Κάντιθ και Θέλτα αρκέστηκαν στον βαθμό της ισοπαλίας (2-2), σε ένα συναρπαστικό ματς με δυνατό φινάλε.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ κοντά σε μια σημαντική νίκη, όμως πληγώθηκαν στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων και άφησαν δύο σημαντικούς βαθμούς.

Ο Άσπας έδωσε προβάδισμα στη Θέλτα στο 11ο λεπτό και ο Σβέντμπεργκ στο 58 έκανε το 2-0, βάζοντας γερές βάσεις για την επικράτηση.

Όμως, η Κάντιθ ανέβασε την πίεση της στη συνέχεια, μείωσε με τον Χουάνμι και ο Ματσίς «σόκαρε» την ομάδα του Τάσου Δουβίκα στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, με ένα τρομερό σουτ. Ο Έλληνας επιθετικός πέρασε ως αλλαγή στο ματς στο 75', όμως δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του.

Στη 17η θέση η Θέλτα με 21 βαθμούς μετά από αυτό το αποτέλεσμα, τρεις πόντους πίσω η Κάντιθ που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 26ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ