Πήγε να αποφύγει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ράμος και τελικά δέχθηκε απευθείας κόκκινη! (vid)

Πήγε να αποφύγει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ράμος και τελικά δέχθηκε απευθείας κόκκινη! (vid)

Sportal newsroom 16:07 - 27.11.2023 / Ανανεώθηκε: 15:38 - 28.11.2023

Ο Σέρχιο Ράμος υπήρξε εχθές πρωταγωνιστής ενός τρομερού σκηνικού που εκτυλίχθηκε στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ρεάλ Σοσιεδάδ και Σεβίλλη για την 14η αγωνιστική της Λα Λίγκα. Ο Ράμος αρχικά αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και «παραπονέθηκε» στον διαιτητή ότι η υπόδειξη του ήταν λανθασμένη. Ο τελευταίος πήγε στο VAR, έλεγξε τη φάση και αποφάσισε απευθείας κόκκινη κάρτα για την παράβαση του Ράμος.

Ο Σέρχιο Ράμος προσέφερε μία σκηνή απείρου κάλλους στο χθεσινό παιχνίδι μεταξύ Ρεάλ Σοσιεδάδ και Σεβίλλης. Ο 37χρονος αμυντικός κατά το 88ο λεπτό και με το παιχνίδι στο 2-1 πραγματοποίησε ένα σκληρό τάκλιν πάνω στον Μέντεθ και δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η απόφαση αυτή του διαιτητή προκάλεσε τα έντονα παράπονα του πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, ο οποίος ζήτησε από τον ρέφερι να ελέγξει τη φάση στο VAR, για να αποφύγει την κόκκινη κάρτα. 

Τα παράπονα του Σέρχιο Ράμος εισακούστηκαν, ο διαιτητής πήγε στο μόνιτορ, είδε τη φάση και αποφάσισε να βγάλει απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ράμος, εξέλιξη σαφώς πολύ χειρότερη για τον κεντρικό αμυντικό της Σεβίλλης μιά και αναγκαστικά εκτός του επόμενου παιχνιδιού, ίσως χρειαστεί να λείψει και από το μεθεπόμενο. Με την ενέργεια αυτή ο έμπειρος στόπερ έφυγε για τα αποδυτήρια σε μία στιγμή που μόνο ο Ράμος, άντε και ο άλλοτε συμπαίκτης του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Πέπε, θα μπορούσε να χαρίσει.

Ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Σέρχιο Ράμος δέχεται κόκκινη κάρτα. Στην πολυετή του καριέρα που ξεκινά στο μακρινό 2003, ο Ισπανός αμυντικός έχει αντικρίσει συνολικά άλλες 9 φορές την κόκκινη κάρτα. Αρχίζοντας τη σεζόν 2005-2006 στην πρώτη του χρονιά με τη φανέλα της βασίλισσας έκανε σεφτέ με την πρώτη κόκκινη κάρτα. Τις επόμενες δύο χρονιές ο Ράμος ήταν «καλό παιδί» και χρειάστηκε να πάμε στο 2008-2009 για να βρούμε τη δεύτερη κόκκινη κάρτα. Τις επόμενες δύο αγωνιστικές περιόδους είχε από μία, ενώ την χρονιά του Ισπανικού εμφυλίου στον τελικό του τσάμπιονς λιγκ (2014), ο Ράμος είδε δύο φορές την κόκκινη κάρτα. Τις επόμενες 2 χρονιές ηρέμησε λίγο και επανήλθε πάλι το 2016-2017 με μία κόκκινη κάρτα. Τελευταία του γεμάτη  χρονιά με τη Ρεάλ Μαδρίτης υπήρξε το 2019-2020 με 44 συμμετοχές εκ των οποίων σε μία πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. 

Ο 16ετής κύκλος με τη βασίλισσα της Ευρώπης έκλεισε και ακολούθησε η μεταγραφή στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η πρώτη χρονιά στους Παριζιάνους ήταν πολύ φτωχή ως πρός τις παρουσίες εξαιτίας τραυματισμών. Η επόμενη σεζόν ήταν γεμάτη και ο Ράμος έπαιξε πολύ καλά στο κέντρο της άμυνας της Παρί, δείχνοντας πάλι το πόσο καλός και σκληροτράχηλος αμυντικός είναι. Η σκληράδα αυτή αποτυπώθηκε και στο χορτάρι για ακόμη μία φορά! Το μόνο σίγουρο είναι πως οι κόκκινες κάρτες είναι συνυφασμένες με την εικοσαετή παρουσία του Σέρχιο Ράμος στο υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Επιμέλεια:Γιάννης Λιβανός