Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα στη Λίγκα για το Στοίχημα - Μειοψήφισε η ΑΕΚ, οι θέσεις Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ
i

Γραφεία Super League/© INTIME

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα στη Λίγκα για το Στοίχημα - Μειοψήφισε η ΑΕΚ, οι θέσεις Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ

Sportal newsroom 17:57 - 02.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:40 - 02.02.2023

Επί τάπητος τέθηκε στη συνεδρίαση της Super League το θέμα της διανομής των χρημάτων από το Στοίχημα, με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να συμφωνούν, αλλά την ΑΕΚ να εκφράζει την αντίθεσή της.

Στη συνεδρίαση της Super League ήρθε το φλέγον ζήτημα της κατανομής των χρημάτων από το Στοίχημα, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και του Συνεταιρισμού, Βαγγέλη Μαρινάκη, να ζητά από τις ομάδες να ψηφίσουν αν συμφωνούν ή όχι με τη μοιρασιά που έγινε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, δηλαδή σε Super League και Super League 2.

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων» τόνισε ότι το 1,5 εκατ. ευρώ που πήρε η κάθε ομάδα της πρώτης κατηγορίας ήταν κάτι «σωστό» και συνιστούσε «υπέρβαση» από όλες τις πλευρές, προσθέτοντας ότι «Δεν μπορεί να πηγαίνουμε ως Super League να παίρνουμε τελικά αυτό που θεωρούμε σωστό και τα μέσα που έχουν ή επηρεάζουν τα μέλη του Συνεταιρισμού να κάνουν επιθέσεις για τη διανομή των χρημάτων».

Σε αυτό το ζήτημα, όπως ενημέρωσε και επίσημα η Λίγκα με ανακοίνωσή της όλες οι ομάδες, πλην της ΑΕΚ και του Βολου (απείχε), τάχθηκαν υπέρ τόσο με το ποσό που έλαβε κάθε ΠΑΕ, αλλά και με τον καταμερισμό των χρημάτων, άρα και με τα λεφτά που θα εισπράξει κάθε ομάδα της Super League 2, που λίγες ώρες νωρίτερα είχε αποφασίσει την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος ως διαμαρτυρία.

Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, είπε: «Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια από το καλοκαίρι για να πάρει η Super League και οι ομάδες αυτό που εμείς θεωρούμε σωστό. Χάσαμε χρόνο, κάναμε τεράστιες προσπάθειες και πήραμε 1,5 εκατομμύριο ανά ομάδα. Για να γίνει αυτό έγινε υπέρβαση από όλους. Θέλω λοιπόν σήμερα να είμαστε ξεκάθαροι. 

Δεν μπορεί να πηγαίνουμε σαν Λίγκα να παίρνουμε τελικά αυτό που θεωρούμε σωστό και τα μέσα που έχουν ή επηρεάζουν τα μέσα του συνεταιρισμού να κάνουν επιθέσεις για τη διανομή των χρημάτων. Θα είμαστε ξεκάθαροι λοιπόν όλοι εδώ. Θα ψηφίσουμε ότι η κατανομή είναι δικαιότατη όπως έγινε για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ένας κουμπαράς είναι! Πάμε λοιπόν να σας ακούσουμε»

Ο κ. Γκαγκάτσης, από πλευράς ΠΑΟΚ, σημείωσε: «Εμείς συμφωνούμε απολύτως να μείνει η κατανομή ως έχει και τη θεωρούμε δίκαιη για όλες τις λίγκες». 

Τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησε ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης, λέγοντας: «Δεν μπορεί να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Για να βγει το 1,5 εκατομμύριο κάποιοι θα πάρουν λιγότερα. Εμείς συμφωνούμε απόλυτα, η κατανομή ως έχει!».

Η ΑΕΚ από την πλευρά της διαφώνησε, διά στόματος του αντιπροέδρου της, Γιώργου Κοσμά, λέγοντας: «Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί εμείς πρέπει να υποδυθούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση, κ. Πρόεδρε, η ΑΕΚ όπως το έχει εκφράσει και στο παρελθόν, συμφωνεί με το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου για κάθε ΠΑΕ. 

Αυτό είναι το ένα σκέλος. Τα χρήματα όμως που αφορούν και την Super League 2 δεν τα μοιράζει η Super League 1 για να συμφωνήσουμε εδώ ή να διαφωνήσουμε για το τι πρέπει να πάρει η Super League 2. Το μοιράζει με δική του ευθύνη από τα έσοδα της φορολογίας του στοιχήματος το υφυπουργείο Αθλητισμού. Είναι θέμα του υφυπουργού Αθλητισμού όχι δικό μας. Εδώ δεν ήρθαμε όμως για να εξαγνίσουμε πολιτικά τον κύριο Αυγενάκη. 

Ήρθαμε για να αποφασίσουμε αν είμαστε ικανοποιημένοι ή όχι με το ποσό. Επαναλαμβάνω πως το συνολικό ποσό για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πολιτική απόφαση του υφυπουργού. Όχι δική σας κύριε πρόεδρε ή δική μας. Εμείς συμφωνήσαμε να μη πάρει τίποτα η ΑΕΚ Β' και να προστεθεί αυτό το ποσό για τους υπόλοιπους. 

Αλλά να αποφασίσουμε εμείς από έναν κουμπαρά που μοιράζει ο υφυπουργός τι είναι δίκαιο να πάρει η Super League 2 δε μπορούμε να το συζητάμε».

Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται νέο ΔΣ την επόμενη εβδομάδα στο οποίο θα φανεί αν θα υπάρξει συμφωνία για να «ξεμπλοκάρουν» τα χρήματα από το Στοίχημα.