Η ΑΕΚ δεν ψήφισε τα δύο θέματα που τέθηκαν στο ΔΣ της Super League, κάνοντας λόγο για «εκβιασμό»

Η ΑΕΚ δεν ψήφισε τα δύο θέματα που τέθηκαν στο ΔΣ της Super League, κάνοντας λόγο για «εκβιασμό»

Κώστας Τσίλης 17:36 - 02.02.2023 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 02.02.2023

Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα που αρνήθηκε να ψηφίσει τα δυο θέματα όπως τέθηκαν στο ΔΣ της Superleague για τα ποσά των ομάδων από το στοίχημα, κάνοντας λόγο για εκβιασμό από τον πρόεδρο της Λίγκας Βαγγέλη Μαρινάκη

Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα που αρνήθηκε να ψηφίσει τα δυο θέματα που τέθηκαν στο ΔΣ της Super League, για το πόσο που θα πάρουν οι ΠΑΕ από το στοίχημα. Και δεν το έπραξε, διότι στην Ένωση θεωρούν πως έτσι όπως τέθηκαν τα δυο ζητήματα, επί της ουσίας υπήρχε ένας εκβιασμός, στον οποίο δεν υπήρχε περίπτωση και να υποκύψουν.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ, ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μαρινάκης, έθεσε δυο ζητήματα ως προς τα ποσά που πρέπει να πάρουν οι ΠΑΕ από το στοίχημα. Το πρώτο ήταν η έγκριση του ποσού του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για κάθε ΠΑΕ της Superleague 1. Ωστόσο μαζί μ’ αυτό, έθεσε και ένα δεύτερο, που ήταν να δηλώσει η Superleague, πως ορθώς και δικαίως παίρνουν οι ΠΑΕ της Super League 2 από 66 χιλιάδες. Κάτι που με απλά λόγια θα σήμαινε, πως μαζί με τα χρήματα της Λίγκας από το στοίχημα για κάθε ομάδα, θα ψηφιζόταν και το «πνίξιμο» της Superleague 2. Κάτι που η ΑΕΚ αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα στη Λίγκα για το Στοίχημα - Μειοψήφισε η ΑΕΚ, οι θέσεις Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:57 - 02.02.2023

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα στη Λίγκα για το Στοίχημα - Μειοψήφισε η ΑΕΚ, οι θέσεις Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ

Επί τάπητος τέθηκε στη συνεδρίαση της Super League το θέμα της διανομής των χρημάτων από το Στοίχημα, με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να συμφωνούν, αλλά την ΑΕΚ να εκφράζει την αντίθεσή της.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Γιώργος Κόσμας το δήλωσε κατηγορηματικά και ζήτησε από την προεδρία της Λίγκας να αποσύρει το δεύτερο θέμα που, όπως τόνισε είχε σκοπό να παγιδεύσει όλη την Λίγκα στο να φανεί πως επικροτεί τις θέσεις του Λευτέρη Αυγενάκη και καμιά άλλη ουσία. Με την θέση της ΑΕΚ να μην γίνεται δεκτή και την συνεδρίαση να λύνεται χωρίς αποτέλεσμα.

Η θέση της ΑΕΚ, όπως αυτή εκφράστηκε από τον αντιπρόεδρο της, Γιώργο Κοσμά, είναι η εξής: 

«Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι γιατί εμείς πρέπει να υποδυθούμε τον υφυπουργό Αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση κ. Πρόεδρε η ΑΕΚ όπως το έχει εκφράσει και στο παρελθόν, συμφωνεί με το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου για κάθε ΠΑΕ. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Τα χρήματα όμως που αφορούν και την Super League 2 δεν τα μοιράζει η Super League 1 για να συμφωνήσουμε εδώ ή να διαφωνήσουμε για το τι πρέπει να πάρει η Super League 2. 

Το μοιράζει με δική του ευθύνη από τα έσοδα της φορολογίας του στοιχήματος το υφυπουργείο Αθλητισμού. Είναι θέμα του υφυπουργού Αθλητισμού όχι δικό μας. Εδώ δεν ήρθαμε όμως για να εξαγνίσουμε πολιτικά τον κύριο Αυγενάκη. Ήρθαμε για να αποφασίσουμε αν είμαστε ικανοποιημένοι ή όχι με το ποσό. Επαναλαμβάνω πως το συνολικό ποσό για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πολιτική απόφαση του υφυπουργού. 

Όχι δική σας κύριε πρόεδρε ή δική μας. Εμείς συμφωνήσαμε να μη πάρει τίποτα η ΑΕΚ Β' και να προστεθεί αυτό το ποσό για τους υπόλοιπους. Αλλά να αποφασίσουμε εμείς από έναν κουμπαρά που μοιράζει ο υφυπουργός τι είναι δίκαιο να πάρει η Super League 2 δεν μπορούμε να το συζητάμε».

Tags: