Ποιος είναι ο Ράντου Ντραγκούσιν που έκανε Τότεναμ και Μπάγερν να «σφάζονται»

Ράντου Ντραγκούσιν

i

©Photo by Nicolò Campo/LightRocket via Getty Images/Ideal Images

Ποιος είναι ο Ράντου Ντραγκούσιν που έκανε Τότεναμ και Μπάγερν να «σφάζονται»

Κώστας Τόπας 11:20 - 10.01.2024

Η Τότεναμ κατάφερε να κάνει επιτέλους δικό της τον Ράντου Ντραγκούσιν, για τον οποίο τις τελευταίες ημέρες έδινε μάχη με την Μπάγερν Μονάχου για την απόκτηση του. Ποιος είναι ο 21χρονος Ρουμάνος στόπερ που έκανε τα μεγαθήρια της Ευρώπης να «σφάζονται».

Όταν η Τζένοα ενεργοποίησε μια επιλογή αγοράς 5,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Ράντου Ντραγκούσιν την περασμένη αγορά της Serie A, ήξερε τι έκανε. Η Γιουβέντους δεν μπόρεσε να βρει θέση στην ομάδα της για τον πολλά υποσχόμενο Ρουμάνο αμυντικό, ο οποίος προσγειώθηκε στην ομάδα νέων της «μπιανκονέρι» από την AS Metropolitan το 2018. Ο δανεισμός στη Τζένοα αποδείχθηκε εκπληκτικός και μέχρι σήμερα ο 21χρονος στόπερ έκανε μεγαθήρια της Ευρώπης να «σφάζονται» για την απόκτηση του.

Από τα πέντε εκατομμύρια που πλήρωσε τη Γιουβέντους για να τον αποκτήσει η Τζένοα, οι προσφορές που έπεφταν τα τελευταία 24ωρα έφτασαν μέχρι και τα 30 εκατ. ευρώ, το τίμημα της ρήτρας του. Η Τότεναμ χτύπησε την πόρτα της Τζένοα με μια προσφορά κοντά σε αυτό το νούμερο για να τον εντάξει στο δυναμικό, με έξι εκατομμύρια ακόμη σε μπόνους. Επειτα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Sky Italia» και του Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η Μπάγερν επιδίωξε να τον «κλέψει» με μια προσφορά που έφτασε τα 31 εκατ. ευρώ.

Η διαμάχη των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων «άγγιξε» και την Μπαρτσελόνα. Πριν από εβδομάδες ο Ρουμάνος σέντερ μπακ ήταν μια επιλογή για την άμυνα των «μπλαουγκράνα», θεωρώντας τον Ντράγκουσιν ως «νέο Αραούχο» για το παρόν και το μέλλον της ομάδας του Τσάβι.

Στα «παπούτσια» του Φαν Ντάικ

Ο Ράντου Ντραγκούσιν, διεθνής με την εθνική Ρουμανίας έχει παίξει 22 παιχνίδια αυτή τη σεζόν για τη Τζένοα (19 στη Serie A και άλλα τρία στο Coppa Italia), βοηθώντας την ομάδα του Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο να μείνει μακριά από τον υποβιβασμό (12η θέση) και συμβάλλοντας ακόμη και στο σκοράρισμα με δύο γκολ και μια ασίστ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η «Opta», μόνο ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ έχει λιγότερες επιτυχημένες ντρίμπλες εναντίον από τον Ράντου Ντραγκούσιν μεταξύ των αμυντικών των μεγάλων πρωταθλημάτων με τουλάχιστον 15 αγώνες. Δεν είναι περίεργο που οι μεγάλοι παίκτες παλεύουν να τον δελεάσουν για την ίδια χειμερινή αγορά.

Και τελικά... Τότεναμ

Τελικά, η ομάδα που κέρδισε την υπογραφή είναι αυτή του Ελληνοαυστραλού τεχνικού, Άγγελου Ποστέκογλου. Η Τότεναμ, η οποία ανέβασε την προσφορά τους προς τη Τζένοα και πέτυχε το deal. Σύμφωνα με τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο, η τελική πρόταση έφτασε στα 25+5 εκατ.ευρώ προς το ιταλικό κλαμπ, αλλά και την παραχώρηση του 23χρονου αμυντικού, Τζεντ Σπενς με δανεισμό, με την αγγλική ομάδα να καλύπτει εξ ολοκλήρου τον μισθό του παίκτη!