Ράσφορντ: «Κάθε Πέμπτη ο Φαν Χάαλ μου έβαζε πρόστιμο»

Λουίς Φαν Χάαλ και Μάρκους Ράσφορντ

i

©Photo by Dave Thompson/Getty Images/Ideal Images

Ράσφορντ: «Κάθε Πέμπτη ο Φαν Χάαλ μου έβαζε πρόστιμο»

Κώστας Τόπας 12:12 - 28.02.2023

Το εγκώμιο του Λουίς Φαν Χάαλ έπλεξε ο Μάρκους Ράσφορντ, ο οποίος τόνισε τον «κανόνα» που του είχε θέσει ο Ολλανδός τεχνικός.

Ο Μάρκους Ράσφορντ σε δηλώσεις του στο «Sky Sports», θυμήθηκε τη σχέση του με τον Λούις Φαν Χάαλ, τον Ολλανδό προπονητή που καθοδήγησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεταξύ 2014 και 2016, θυμίζοντας ότι ο έμπειρος τεχνικός του έβαζε πρόστιμο κάθε Πέμπτη για έναν... αδιαπραγμάτευτο κανόνα.

«Πάντα θυμάμαι τις Πέμπτες. Συνήθιζα να έχω πρόστιμο πρόστιμο κάθε Πέμπτη, αλλά ήταν κάτι που ήταν εντελώς εκτός ελέγχου μου. Αλλά έτσι κι αλλιώς, έχει να κάνει με το είδος του ανθρώπου που ήταν ο Φαν Χάαλ. «Μου έλεγε ότι έπρεπε να τελειώσω όλες τις εργασίες στο κολέγιο πριν πάω στην προπόνηση και ότι ήταν κάτι αδιαπραγμάτευτο. Αλλά δεν μπορούσα να αργήσω ούτε για την προπόνηση... Είχα μόνο 12 λεπτά να πηγαίνω από το κολέγιο στην προπόνηση...», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ράσφορντ.

Ο Άγγλος επιθετικός ωστόσο, έπλεξε το εγκώμιο του Ολλανδού προπονητή λέγοντας: «Ήταν κορυφαίο. Εκείνη την εποχή έπαιρνα πολλούς επαίνους και προσοχή, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα για μένα ήταν τα λόγια του. Το να είμαι μέλος της πρώτης ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με έκανε να χαμογελάσω. Υπήρχαν δύσκολα παιχνίδια. Θυμάμαι ένα με την Τότεναμ, όπου παίξαμε εκτός έδρας, όπου με αντικατέστησε ο Φαν Χάαλ στο ημίχρονο. Την επόμενη μέρα μιλήσαμε και έτσι κι αλλιώς δεν μπορούσα να σταματήσω να χαμογελάω», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι ο Ράσφορντ έχει 25 γκολ και εννέα ασίστ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε 38 παιχνίδια τη φετινή σεζόν, το καλύτερο ρεκόρ του από τότε που εκπροσωπεί τον σύλλογο.