Η «βασίλισσα» πέθανε, ζήτω η (νέα) «βασίλισσα»!

Ρεάλ Μαδρίτης

i

© Photo by Julian Finney/Getty Images

Η «βασίλισσα» πέθανε, ζήτω η (νέα) «βασίλισσα»!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 19:18 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:21 - 06.06.2023

Έχει έρθει η ώρα να γυρίσει σελίδα η Ρεάλ Μαδρίτης και οι ιθύνοντες του συλλόγου με μπροστάρη τον διοικητικό της ηγέτη, Φλορεντίνο Πέρεθ, έχουν σηκώσει ήδη μανίκια, προκειμένου η βασίλισσα να επιστρέψει στον θρόνο της.

Για τις περισσότερες ομάδες του κόσμου μια πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα και η κατάκτηση του Κυπέλλου δεν θα έκαναν τη σεζόν να μοιάζει αποτυχημένη. Το αντίθετο μάλιστα. Ωστόσο, για τη Ρεάλ Μαδρίτης των 14 Champions League και των 35 La Liga τα πράγματα είναι διαφορετικά...

Η σεζόν που τελείωσε και τυπικά πλέον για τους Μαδριλένους μετά το 1-1 με την Μπιλμπάο στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, κάθε άλλο παρά επιτυχημένη κρίνεται. Η κατάκτηση του Copa Del Rey δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ αρκετή για τη Βασίλισσα του πλανήτη, η οποία οφείλει να γυρίσει σελίδα εν όψει της νέας σεζόν.

Οι δύο τελευταίες μέρες για τους «μερένχες» ήταν εξαιρετικά ταραχώδεις. Μετά τις αποχωρήσεις των Μάρκο Ασένσιο, Μαριάνο και Εντέν Αζάρ που ανακοινώθηκαν το Σάββατο (5/6), την Κυριακή (6/6) έσκασε η «βόμβα», που τάραξε τα νερά παγκοσμίως. Επισημοποιήθηκε το «διαζύγιο» με τον Καρίμ Μπενζεμά.

Ο παίκτης που στα 14 του χρόνια ως κάτοικος «Σαντιάγο Μπερναμπέου», πανηγύρισε 24 τρόπαια, μεταξύ των οποίων πέντε Champions League, τέσσερα πρωταθλήματα Ισπανίας, τρία Copa del Rey και πέντε Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων. Που πέτυχε 353 γκολ σε 647 εμφανίσεις, ενώ κατέκτησε και τη Χρυσή Μπάλα του 2022, αποτέλεσε οριστικά παρελθόν. Και αυτό ήταν το πιο ξεκάθαρο... καμπανάκι, ώστε να περάσει στη «νέα μέρα» η Ρεάλ...

Τι μέλλει γενέσθαι...

Όλες αυτές οι αποχωρήσεις που πραγματοποίησε η Ρεάλ Μαδρίτης επέτρεψαν στον σύλλογο να εξοικονομήσει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό σε μισθούς που μπορεί να χρησιμοποιήσει για μελλοντικές μεταγραφές στη φετινή καλοκαιρινή αγορά και να ενισχυθεί ενόψει της νέας κι απαιτητικής σεζόν.

Συνολικά από τις αποδεσμεύσεις η Βασίλισσα, εξοικονόμησε 75 εκατομμύρια ευρώ! Ο Μάρκο Ασένσιο λάμβανε 9 εκατ. ευρώ, το ίδιο ποσό έπαιρνε και ο Μαριάνο, ενώ οι Καρίμ Μπενζεμά και Εντέν Αζάρ κόστιζαν τα περισσότερα στους Μαδριλένους, με 28 και 30 εκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα. Προσθέτοντας τα μπόνους, ουσιαστικά το ποσό που εξοικονόμησαν οι «μερένχες» φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Και κάπως έτσι ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι πιο έτοιμος από ποτέ να περάσει στην αντεπίθεση. Αρχικά, ο Χάρι Κέιν εμφανίζεται ως ο νο1 υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Καρίμ Μπενζεμά, με τον Άγγλο επιθετικό να είναι στην κορυφή της λίστας της διοικητικής ηγεσίας του ισπανικού συλλόγου. Μια κίνηση που αν γίνει, θα είναι ίσως και η μεγαλύτερη βόμβα της χρονιάς. 

Από 'κει και πέρα, η Ρεάλ φαίνεται πως έχε ολοκληρώσει ήδη τη μεταγραφή του Τζουντ Μπέλιγχαμ από την Ντόρτμουντ, το ίδιο έχει συμβεί και με τον Φραν Γκαρθία από τη Ράγιο Βαγιεκάνο, ενώ επιστρέφει και από τον δανεισμό του στη Μίλαν ο Μπραχίμ Ντίαθ. Τέλος, όπως αναφέρει η Marca, έχει γίνει κρούση για έναν εκ των κορυφαίων παικτών της Μπάγερν, τον Αλφόνσο Ντέιβις, ενώ σύμφωνα με την Bild έχει κλείσει το deal και για τον Κάι Χάβερτς. Δεδομένου πως η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού δεν έχει καν αρχίσει, αναμένεται ένα καυτό καλοκαίρι για τη Βασίλισσα του πλανήτη, που είναι αποφασισμένη να γυρίσει σελίδα...