Ο «νέος Πελέ» στη Ρεάλ Μαδρίτης - Deal 70 εκατομμυρίων ευρώ (vid)
i

Έντρικ/©PrtScr

Ο «νέος Πελέ» στη Ρεάλ Μαδρίτης - Deal 70 εκατομμυρίων ευρώ (vid)

Κώστας Τόπας 15:47 - 07.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 13.01.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και προχώρησε σε μία σπουδαία μεταγραφή, καθώς έκανε δικό της το παιδί - θαύμα, Έντρικ έναντι 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Το νέο παιδί-θαύμα του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου είχε απασχολήσει από πέρυσι το καλοκαίρι αρκετά μεγαθήρια της Ευρώπης. Οπως φαίνεται όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτή η οποία κέρδισε την κούρσα και την υπογραφή του 16χρονου Έντρικ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο έγκυρος στα μεταγραφικά ζητήματα, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι Μαδριλένοι έχουν έρθει σε συμφωνία με την Παλμέιρας, την ομάδα του Έντρικ και το μόνο που απομένει για την μετακίνηση του 16χρονου Βραζιλιάνου είναι το τυπικό σκέλος της μεταγραφής. Κάπου εδώ να σημειωθεί ότι ο νεαρός αστέρας θα φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ τον Ιούλιο του 2024. Κι αυτό διότι οι κανόνες δεν επιτρέπουν στον Έντρικ να γίνει κάτοικος Μαδρίτης, πριν ενηλικιωθεί.

Ο νεαρός αστέρας έχει γεννηθεί στις 21 Ιουλίου του 2006 και ήδη σε αυτή την μικρή ηλικία έχει καταφέρει να έχει διαφημιστικό συμβόλαιο με τη Nike, σχεδόν 500.000 followers στο Instagram και να αποτελεί «μήλον της Έριδος» για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες, όπως Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ και Λίβερπουλ.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως όταν ο Έντρικ Φελίπε Μορέιρα ντε Σόουζα ήταν 15 ετών, η Παλμέιρας του είχε βάλει ρήτρα αποδέσμευσης 17 εκατ. ευρώ! Η συγκεκριμένη ρήτρα ίσχυε για τις ομάδες της Βραζιλίας από τις 21 Ιουλίου του 2022, όταν ο Έντρικ συμπλήρωσε 16 χρόνια ζωής, ενώ για τους συλλόγους εκτός Βραζιλίας από τις 21 Ιουλίου του 2024, όταν δηλαδή γίνει 18 βάσει κανονισμών της FIFA. Ωστόσο, υπάρχει η δυνατότητα για μεταγραφή νωρίτερα αν τα ποσά είναι στα «θέλω» των ανθρώπων της Παλμέιρας.

Τελικά η Ρεάλ ήταν αυτή η οποία αποφάσισε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τον κάνει δικό της, καθώς χρειάστηκε να βγάλει κάτι παραπάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ (μαζί με τα μπόνους) από τα ταμεία της. Μια εξέλιξη που προχώρησε τις επαφές των δύο πλευρών με το deal να βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο και τον Έντρικ να προβάρει τα λευκά της Ρεάλ.

Η Ρεάλ ποντάρει σε νεαρούς Βραζιλιάνους αστέρες και το έχει αποδείξει στο παρελθόν με τους Βινίσιους, Ροντρίγκο και Ρεϊνιέρ. Αυτή τη φορά το κάνει με τον νέο... Πελέ που ακούει στο όνομα Έντρικ!