Πρόβλημα με τη φιέστα στη La Liga: Η Ρεάλ δεν θέλει να γίνει το Σάββατο (11/5) από σεβασμό στη Γρανάδα!

Πρόβλημα με τη φιέστα στη La Liga: Η Ρεάλ δεν θέλει να γίνει το Σάββατο (11/5) από σεβασμό στη Γρανάδα!

Sportal newsroom 17:35 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 06:40 - 19.05.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης ζητά από την ισπανική ομοσπονδία να μη γίνει στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Γρανάδα η φιέστα, αλλά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Από το βράδυ του Σαββάτου (04/05) η Ρεάλ Μαδρίτης είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ισπανίας για τη σεζόν 2023-24. Η «Βασίλισσα» πήρε τη νίκη με 3-0 επί της Κάντιθ, λίγο αργότερα η Χιρόνα «πάτησε» την Μπαρτσελόνα με 4-2 και κάπως έτσι οι Μαδριλένοι «σφράγισαν» τον τίτλο της La Liga. Τον 36ο της ιστορίας τους.

Το μόνο που μένει πλέον είναι να γίνει η φιέστα και οι παίκτες της «Βασίλισσας» να σηκώσουν με τα χέρια τους την κούπα, αλλά αυτό δεν μοιάζει να είναι μία απλή υπόθεση. Αντιθέτως, είναι αρκετά περίπλοκη η κατάσταση σχετικά με το τελετουργικό της απονομής.

Η πρόθεση της ισπανικής ομοσπονδίας είναι να γίνει η φιέστα στο ερχόμενο παιχνίδι της Ρεάλ με τη Γρανάδα στο «Νουέβο Λος Κάρμενες» (11/05), κάτι που δεν αρέσει καθόλου στους Μαδριλένους, οι οποίοι από την πλευρά τους θέλουν η απονομή του τίτλου να γίνει στις 14 Μαΐου, ημερομηνία που αντιμετωπίζουν την Αλαβές στο γήπεδο τους.

Η Γρανάδα παλεύει για την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία και η Ρεάλ δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να συμπέσει το δικό της πάρτι με τον υποβιβασμό της αντίπαλης ομάδας και μάλιστα μέσα στο γήπεδο της και μπροστά στους λυπημένους οπαδούς της. «Από σεβασμό για τη Γρανάδα και τους ανθρώπους της, δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να μας δώσουν το Κύπελλο στη Γρανάδα», είναι η θέση του συλλόγου.

Επιπλέον, οι «μερένχες» θέλουν να σηκώσουν τον τίτλο μπροστά στους οπαδούς τους στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», έτσι ώστε να το χαρούν όλοι μαζί. Εξάλλου, κάθε χρόνο έτσι γίνεται στην Ισπανία. Ωστόσο, μένει να φανεί ποια θα είναι η απόφαση της ισπανικής ομοσπονδίας, καθώς εκείνη είναι που είτε θα δώσει είτε δεν θα δώσει το «πράσινο φως» για φιέστα στο ματς με την Αλαβές.