Έκανε πίσω η ισπανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία: Στο «Μπερναμπέου» η φιέστα της Ρεάλ

Έκανε πίσω η ισπανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία: Στο «Μπερναμπέου» η φιέστα της Ρεάλ

Sportal newsroom 22:50 - 06.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:45 - 19.05.2024

Το αίτημα της Ρεάλ Μαδρίτης για φιέστα στο παιχνίδι με την Αλαβές στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» (14/05) έγινε δεκτό από την ισπανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Από το βράδυ του Σαββάτου (04/05) η Ρεάλ Μαδρίτης είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια Ισπανίας για τη σεζόν 2023-24. Η «Βασίλισσα» πήρε τη νίκη με 3-0 επί της Κάντιθ, λίγο αργότερα η Χιρόνα «πάτησε» την Μπαρτσελόνα με 4-2 και κάπως έτσι οι Μαδριλένοι «σφράγισαν» τον τίτλο της La Liga. Τον 36ο της ιστορίας τους.

Το μόνο που μένει πλέον είναι να γίνει η φιέστα και οι παίκτες της «Βασίλισσας» να σηκώσουν με τα χέρια τους την κούπα. Κάτι το οποίο προκάλεσε μία αναστάτωση, αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Ο Μπέλιγχαμ, οι τραυματισμοί και η νέα εποχή: Πως ο Αντσελότι έκανε πρωταθλήτρια την Ρεάλ σε μία «χαμένη» σεζόν
LA LIGA

12:47 - 05.05.2024

Ο Μπέλιγχαμ, οι τραυματισμοί και η νέα εποχή: Πως ο Αντσελότι έκανε πρωταθλήτρια την Ρεάλ σε μία «χαμένη» σεζόν

Η μεταγραφή του Τζουντ Μπέλιγχαμ και η συμβολή του στα γκολ. Οι ασταμάτητοι τραυματισμοί που τελικά δεν κόστισαν στην Ρεάλ και η έξυπνη διαχείριση του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του 36ου πρωταθλήματος στην ιστορία της.

Η αναστάτωση προκλήθηκε γιατί η πρόθεση της ισπανικής ομοσπονδίας ήταν να γίνει η φιέστα στο ερχόμενο παιχνίδι της Ρεάλ με τη Γρανάδα στο «Νουέβο Λος Κάρμενες» (11/05), κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους Μαδριλένους, οι οποίοι από την πλευρά τους ζήτησαν η απονομή του τίτλου να γίνει στις 14 Μαΐου, ημερομηνία που αντιμετωπίζουν την Αλαβές στο γήπεδο τους.

Η Γρανάδα παλεύει για την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία και η Ρεάλ δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να συμπέσει το δικό της πάρτι με τον υποβιβασμό της αντίπαλης ομάδας και μάλιστα μέσα στο γήπεδο της και μπροστά στους λυπημένους οπαδούς της. «Από σεβασμό για τη Γρανάδα και τους ανθρώπους της, δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε να μας δώσουν το Κύπελλο στη Γρανάδα», ήταν η θέση του συλλόγου.

Επιπλέον, οι «μερένχες» ήθελαν να σηκώσουν τον τίτλο μπροστά στους οπαδούς τους στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», έτσι ώστε να το χαρούν όλοι μαζί. Κάτι το οποίο θα γίνει τελικά, αφού η ισπανική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έκανε πίσω και δέχτηκε η απονομή της κούπας να γίνει στην αναμέτρηση με την Αλαβές στη Μαδρίτη (14/05).