Σε μπελάδες ο Αντσελότι: Η Εισαγγελία ζητάει πέντε χρόνια φυλάκισης για τον Ιταλό

Κάρλο Αντσελότι

i

© PrtScr

Σε μπελάδες ο Αντσελότι: Η Εισαγγελία ζητάει πέντε χρόνια φυλάκισης για τον Ιταλό

Δημήτρης Χούπης 10:44 - 13.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:44 - 13.06.2024

Ο Κάρλο Αντσελότι κατηγορείται για δύο φορολογικές παραβάσεις κατά την πρώτη του θητεία στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την Εισαγγελία να ζητάει πέντε χρόνια φυλάκισης για τον Ιταλό.

Σε μπελάδες μπορεί να μπει ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης κατηγορείται για δύο φορολογικά αδικήματα κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας μεταξύ 2013 και 2015, όπως αναφέρει η El Mundo.

Κάπως έτσι η Εισαγγελία ζήτησε ο 65χρονος να δεχτεί ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο η Εισαγγελία της Μαδρίτης είχε ζητήσει τέσσερα χρόνια και εννέα μήνες φυλάκιση, καθώς υποστήριζε ότι ο Ιταλός είχε υποπέσει σε εξαπάτηση των φορολογικών Αρχών με συνολικό ποσό 1.062.079 ευρώ την περίοδο 2014 (386.361 ευρώ) και 2015 (675.178 ευρώ).

Η Εισαγγελία, όπου είχε πρόσβαση το ισπανικό Μέσο, τονίζει ότι «ο Αντσελότι, ήταν υποχρεωμένος να πληρώσει φόρο στην Ισπανία για το σύνολο των εισοδημάτων που απέκτησε. Ωστόσο, ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης συμπεριέλαβε στη φορολογική του δήλωση μόνο την αμοιβή για την εργασία του στη Μαδρίτη και όχι τα κέρδη από την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εικόνας του. Οι φορολογικές αρχές θεωρούν ότι υπήρξε "απόκρυψη και μη δήλωση" αυτού του εισοδήματος».

Από τη μεριά του ο 65χρονος το 2021 είχε αναφέρει στο δικαστήριο και υποστήριξε ότι στη δήλωσή του δε πλήρωσε σωστά τον φόρο για το φορολογικό έτος 2014, λόγω «κακών συμβολών». Τον περασμένο Μάρτιο μάλιστα εξήγησε ότι, «Είναι μια ιστορία που ξεκίνησε το 2015 εξαιτίας μιας δήλωσης. Ο εισαγγελέας πιστεύει ότι ήμουν κάτοικος Ισπανίας και εγώ πιστεύω ότι δεν ήμουν. Πλήρωσα το πρόστιμο και τα χρήματα βρίσκονται στο γραφείο του»