Η νέα ζωή του Ρομπίνιο στη φυλακή που μοιάζει με «κόλαση στη γη»

Ρομπίνιο

i

PrtScr

Η νέα ζωή του Ρομπίνιο στη φυλακή που μοιάζει με «κόλαση στη γη»

Κώστας Τόπας 10:23 - 11.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:23 - 11.06.2024

Ο δικηγόρος του Ρομπίνιο, μίλησε για τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές όπου κρατείται ο άλλοτε Βραζιλιάνος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ρομπίνιο, ο άλλοτε παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης από το 2005 έως το 2008, εκτίει εννέα χρόνια στο σύστημα φυλακών της Βραζιλίας (που ορίζεται ως «κόλαση στη Γη») για ομαδικό βιασμό που διαπράχθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας το 2013.

Ο 40χρονος πρώην Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, ο οποίος σε όλη την επιτυχημένη ποδοσφαιρική του καριέρα έπαιξε σε Σάντος, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μίλαν και Σίβασπορ, μεταξύ άλλων, προσαρμόζεται στη νέα του ζωή πίσω από τα κάγκελα.

Η εφημερίδα «The Sun» αναφέρει ότι ο Ρομπίνιο παρακολουθεί ένα βασικό μάθημα ηλεκτρονικών 600 ωρών στη φυλακή. Το μάθημα είναι μέρος ενός προγράμματος εργασίας στη φυλακή που έχει σχεδιαστεί από το Brazilian Universal Institute για να διδάξει στους κρατούμενους νέες δεξιότητες προετοιμασίας για τη μελλοντική τους αποφυλάκιση.

«Είναι δύσκολο να πει κανείς αν το απολαμβάνει ή όχι, αλλά τον βοηθά να περνάει την ώρα του», εξήγησε ο δικηγόρος του Ρομπίνιο. Μετά από αυτό το μάθημα, ο Βραζιλιάνος πρώην αστέρας του ποδοσφαίρου, ο οποίος έπαιξε 100 φορές για τη Βραζιλία και κέρδισε περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ σε όλη την καριέρα του, θα μπορεί να επισκευάζει τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και άλλες συσκευές στη φυλακή.

«Ο Ρομπίνιο κρατάει το κεφάλι του σκυμμένο και προχωρά ήρεμα... είναι ένας υποδειγματικός κρατούμενος και δεν είχε προβλήματα με άλλους κρατούμενους», ανέφερε ο δικηγόρος του, ο οποίος αποκάλυψε ότι στον πρώην θρύλο της Ρεάλ, δόθηκαν μερικά ποδοσφαιρικά παπούτσια για να συμμετέχει στους μικρούς αγώνες που διοργανώνονται στη φυλακή.

Το σύστημα φυλακών της Βραζιλίας έχει οριστεί ως «κόλαση στη Γη»

Ο Ρομπίνιο εισήλθε σε ένα κορεσμένο σύστημα φυλακών της Βραζιλίας, το οποίο αναδεικνύει τις συνθήκες υπερπληθυσμού του και το οποίο έχει ονομαστεί στον Τύπο ως «κόλαση στη Γη» (αποκεφαλισμένοι κρατούμενοι, άγριοι βαρόνοι ναρκωτικών, μπάνια με τρύπες στο πάτωμα, κακές συνθήκες υγιεινής, σεξουαλική βία..).

Μια έκθεση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τις φυλακές της Βραζιλίας κατήγγειλε ανεπαρκή κονδύλια για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων τους και υπογράμμισε τη φθορά τους.

«Ο υπερπληθυσμός είναι ένα σημαντικό πρόβλημα στις φυλακές της Βραζιλίας και πουθενά δεν είναι πιο σοβαρό από το Περναμπούκο. Το κράτος έχει κλείσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε πτέρυγες σχεδιασμένες για το ένα τρίτο αυτού του αριθμού και έχει παραδώσει τα κλειδιά σε κρατούμενους που χρησιμοποιούν βία και εκφοβισμό για να διαχειριστούν τους χώρους των φυλακών ως προσωπικά φέουδα», εξήγησε η Μαρία Λάουρα Σανινέ, διευθύντρια του Human Rights Watch.