Συνελήφθη στο Σάντος ο Ρομπίνιο για να εκτίσει την ποινή του για βιασμό στην Βραζιλία (vid)

Ρομπίνιο

i

PrtScr

Συνελήφθη στο Σάντος ο Ρομπίνιο για να εκτίσει την ποινή του για βιασμό στην Βραζιλία (vid)

Κώστας Τόπας 08:03 - 22.03.2024

Ο Ρομπίνιο συνελήφθη στο Σάντος προκειμένου να εκτίσει την ποινή εννέα ετών που του επιβλήθηκε στην Ιταλία για τον βιασμό μίας κοπέλας.

Ο πρώην αστέρας της Βραζιλίας και της Μάντσεστερ ΣίτιΡομπίνιο, θα εκτίσει ποινή φυλάκισης εννέα ετών για ομαδικό βιασμό στη χώρα του, αφού κρίθηκε ένοχος στην Ιταλία το 2017. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας κατέληξε στην απόφαση ορόσημο την Τετάρτη (20/03) αφού οι ιταλικές αρχές ζήτησαν να εκδώσουν τον 40χρονο το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Ρόμπσον Ντε Σόουζα, ήταν ένας από τους έξι άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για επίθεση εναντίον μιας Αλβανίδας σε ιταλικό νυχτερινό κέντρο διασκέδασης τον Ιανουάριο του 2013. Τον Ιανουάριο του 2022, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρώμης απέρριψε την τελική έφεσή του κατά της καταδίκης. Από την πλευρά του ο Ρομπίνιο ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και ζει στη Βραζιλία τα τελευταία επτά χρόνια

Παρόλα αυτά, η προσπάθεια συνεχίστηκε όλο αυτό το διάστημα, με την ιταλική δικαιοσύνη να ζητάει να εκτίσει την ποινή του ο Ρομπίνιο σε βραζιλιάνικες φυλακές, κάτι που τελικά το Ανώτατο δικαστήριο της Βραζιλίας δέχθηκε, για να φτάσουμε στην σύλληψη του Βραζιλιάνου.

Ο Ρομπίνιο είχε παραδεχθεί κατά την έκκλησή του ότι είχε «επαφή» με τη γυναίκα, αλλά ο Βραζιλιάνος επέμεινε ότι ήταν συναινετική. Το Εφετείο του Μιλάνου διαπίστωσε ότι ο Ρομπίνιο είχε « υποτιμήσει» και «ταπεινώσει βάναυσα» το θύμα  καθώς επικύρωσε την αρχική του ποινή τον Δεκέμβριο του 2020. 

Ο Ρομπίνιο θα εκτίσει ποινή φυλάκισης εννέα ετών στην Βραζιλία για συμμετοχή σε ομαδικό βιασμό
REST OF THE WORLD

08:02 - 21.03.2024

Ο Ρομπίνιο θα εκτίσει ποινή φυλάκισης εννέα ετών στην Βραζιλία για συμμετοχή σε ομαδικό βιασμό

Ο Ρομπίνιο έχει καταδικαστεί σε εννιάχρονη φυλάκιση για βιασμό, με το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας να αποφασίζει με πλειοψηφία να εκτίσει την ποινή του εντός της χώρας.

Ο Βραζιλιάνος αστέρας πέρασε από την ακαδημία της Σάντος, όπου τον έβλεπαν ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια της χώρας του. Έπαιξε 137 αγώνες για τη Ρεάλ Μαδρίτης, 53 για τη Μάντσεστερ Σίτι και 144 για την Μίλαν κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ενώ πραγματοποίησε επίσης 100 εμφανίσεις για την εθνική Βραζιλίας.