Οι οθόνες 360 μοιρών και η φαντασμαγορική ατμόσφαιρα που θα ζήσουν στο «Μπερναμπέου» οι οπαδοί της Ρεάλ στον τελικό του Champions League (vid)

Σαντιάγο Μπερναμπέου

i

PrtScr

Οι οθόνες 360 μοιρών και η φαντασμαγορική ατμόσφαιρα που θα ζήσουν στο «Μπερναμπέου» οι οπαδοί της Ρεάλ στον τελικό του Champions League (vid)

Κώστας Τόπας 10:10 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 29.05.2024

Το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του προκειμένου να φιλοξενήσει τους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία την ημέρα του τελικού του Champions League.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ανοίξει το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» την 1η Ιουνίου 2024 για να επιτρέψει στους φιλάθλους να παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League, κόντρα στη Ντόρτμουντ.

Η κίνηση ανακοινώθηκε από τον σύλλογο εν μέσω της κατακραυγής μεταξύ των οπαδών που δεν είναι σε θέση να κάνουν το ταξίδι στο «Γουέμπλεϊ» για να παρακολουθήσουν τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, απέναντι στους Βεστφαλούς.

Αν και οι λεπτομέρειες για το άνοιγμα του γηπέδου δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, το τηλεοπτικό κανάλι του ίδιου του συλλόγου, Real Madrid TV, δήλωσε ότι η παράδοση που ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια θα συνεχιστεί και φέτος.

Σε εκείνον τον τελικό της Λισαβόνας τη σεζόν 2013/14 απέναντι στην Ατλέτικο, η Ρεάλ κατέκτησε τον 10ο τίτλο της στο Champions League και από τότε, το «Μπερναμπέου» άνοιγε για κάθε έναν από τους τελικούς που έπαιξε η ομάδα. Συγκεκριμένα αυτό έχει συμβεί έξι φορές την τελευταία δεκαετία.

Η παράδοση συνεχίζεται

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που αυτό θα συμβεί σε αυτή τη νέα εποχή του «Σαντιάγο Μπερναμπέου», μετά τη μεγάλη αναδιαμόρφωσή του, και θα πραγματοποιηθεί μετά τις δύο συναυλίες της Taylor Swift στις 29 και 30 Μαΐου. Αυτό επίσης διαλύει τις αμφιβολίες γύρω από την αδυναμία να ανοίξει το γήπεδο μετά τις δύο συναυλίες που θα δώσει η διάσημη ποπ σταρ.

Από την πλευρά της ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πώς οι οπαδοί μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια για να απολαύσουν τον τελικό του Champions League στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», αν και έχουν πει ότι θα επιβεβαιώσουν όλες τις λεπτομέρειες για το πότε και πώς θα προμηθευτούν εισιτήρια τις επόμενες ημέρες.

Σε προηγούμενες περιπτώσεις (2014, 2016, 2017, 2017, 2018 και 2022), τα εισιτήρια ήταν δωρεάν για όλους τους κατόχους διαρκείας, αλλά όχι για το ευρύ κοινό, το οποίο έπρεπε να πληρώσει ένα αντίτιμο 10 ευρώ για μία θέση στο γήπεδο. Ο χρόνος θα δείξει αν θα επικρατήσει η ίδια μέθοδος πώλησης.

Οθόνες 360 μοιρών

Αν και δεν είναι γνωστό αν θα τοποθετηθούν οθόνες για την περίσταση, αξίζει να σημειωθεί ότι το «Μπερναμπέου» διαθέτει ήδη τον εντυπωσιακό πίνακα αποτελεσμάτων βίντεο 360 μοιρών που θα φέρει επανάσταση στην εμπειρία των θαυμαστών.

Υπάρχουν μόνο δύο άλλα γήπεδα στον κόσμο που μπορούν να απολαύσουν τέτοια τεχνολογία, και τα δύο βρίσκονται στις ΗΠΑ. Αλλά αυτό που κάνει αυτόν τον πίνακα αποτελεσμάτων βίντεο να ξεχωρίζει από οποιονδήποτε άλλο είναι η διαφορά στις διαστάσεις της οθόνης.

Το ύψος των οθονών στα πλαϊνά φτάνει τα εξήμισι μέτρα, ενώ στο βάθος φτάνουν τα έντεκα μέτρα.