Ομάδα της Bundesliga μπορεί να προκριθεί στο Champions League από εκεί που δεν το περιμένει κανείς

Champions League

Ομάδα της Bundesliga μπορεί να προκριθεί στο Champions League από εκεί που δεν το περιμένει κανείς

Κώστας Τόπας 08:38 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 05:20 - 16.05.2024

Ένας σύλλογος φαίνεται έτοιμος να προκριθεί στο Champions League της επόμενης σεζόν υπό τις πιο μοναδικές συνθήκες.

Ήταν μια δραματική σεζόν για τις ομάδες στην κορυφή της Bundesliga. Η Λεβερκούζεν βρίσκεται σε τροχιά για ένα ανίκητο τρεμπλ, ενώ η Μπορούσια Ντόρτμουντ πρόκειται να αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ.

Εν τω μεταξύ, η αιώνια πρωταθλήτρια Μπάγερν Μονάχου έζησε μια ταραχώδη σεζόν που θα τελειώσει χωρίς τρόπαιο, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια. Και με ένα μόνο παιχνίδι να απομένει από την τρέχουσα σεζόν, ένα σύνολο αποτελεσμάτων θα μπορούσε να οδηγήσει στην πρόκριση της Χόφενχαϊμ για το Champions League με τον πιο σπάνιο τρόπο.

Η Γερμανία έχει ήδη μια επιπλέον θέση στη διοργάνωση της επόμενης σεζόν λόγω της κατάταξης του συντελεστή UEFA. Αλλά εάν η πέμπτη στην κατάταξη Ντόρτμουντ κερδίσει το Champions League , θα προκριθεί αυτόματα στα «αστέρια» και αυτή η επιπλέον θέση στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα προσφερθεί στην έκτη θέση της Bundesliga.

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έκτη θέση, τρεις βαθμούς μπροστά από τη Χόφενχαϊμ. Ωστόσο, εάν η πρώτη χάσει το τελευταίο της παιχνίδι εναντίον της Λειψίας με δύο ή περισσότερα γκολ και η Χόφενχαϊμ κερδίσει την Μπάγερν με δύο γκολ, η ομάδα του Πελεγκρίνο Ματαράτσο θα προκριθεί στη διοργάνωση.

Επιπλέον, εάν πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω και η Χόφενχαϊμ κερδίσει την Μπάγερν με όχι περισσότερα από δύο γκολ διαφορά, θα προκριθεί στο Champions League παρότι έχει αρνητική διαφορά τερμάτων.

Κατά τα άλλα, όπως αναφέρθηκε, η Λεβερκούζεν έχει σημειώσει μισό αιώνα αήττητων αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις και βρίσκεται σε ένα παιχνίδι για να ολοκληρώσει το πρώτο μέρος του αήττητου τρεμπλ της. Εάν η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο αποφύγει την ήττα στο τελευταίο της παιχνίδι πρωταθλήματος της σεζόν εντός έδρας από την Άουγκσμπουργκ, θα γίνει η πρώτη ομάδα που θα περάσει από μια σεζόν στην Bundesliga χωρίς να γευτεί την ήττα.

Η Μπάγερν Μονάχου έχασε μόνο μία φορά στις σεζόν 1986-87 και 2012-13 που κατέκτησε τον τίτλο. Στη συνέχεια, οι «ασπιρίνες» θα αντιμετωπίσουν την Αταλάντα στον τελικό του Europa League στο Δουβλίνο πριν παίξουν στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας εναντίον της Καϊζερσλάουτερν στο Βερολίνο τρεις ημέρες αργότερα.