Η Ντόρτμουντ συνεχίζει το κυνήγι ταλέντων: Υπέγραψε 16χρονο «μαργαριτάρι» για σχεδόν 10 εκατ. ευρώ!

Τζάστιν Λέρμα

i

©Dortmund

Η Ντόρτμουντ συνεχίζει το κυνήγι ταλέντων: Υπέγραψε 16χρονο «μαργαριτάρι» για σχεδόν 10 εκατ. ευρώ!

Κώστας Τόπας 09:26 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:11 - 29.05.2024

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ συνεχίζει να επενδύει σε νεαρούς αστέρες, καθώς αυτή τη φορά έκανε δικό της τον 16χρονο Τζάστιν Λέρμα από ομάδα του Εκουαδόρ.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ολοκλήρωσε την υπογραφή του 16χρονου Τζάστιν Λέρμα, από την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε, με την οποία έκανε το ντεμπούτο του πρόσφατα στην πρώτη ομάδα σε έναν αγώνα στο Εκουαδόρ Pro League.

Ο Λέρμα, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του τον Απρίλιο, όταν ήταν ακόμη 15 ετών, θα συνεχίσει να παίζει στην Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε μέχρι να φτάσει στην ηλικία της ενηλικίωσης, όταν και θα ενταχθεί επίσημα στις τάξεις της γερμανικής ομάδας, όπως ανέφερε ο σύλλογος από του Εκουαδόρ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Ο 16χρονος ποδοσφαιριστής θα φορά την κίτρινη φανέλα από τη σεζόν 2026-2027.

Τα «πανκιά» επέστρεψαν: Η ιστορία της πειρατικής σημαίας και της αντιναζιστικής Σαν Πάουλι (vids)
BUNDESLIGA

09:42 - 13.05.2024

Τα «πανκιά» επέστρεψαν: Η ιστορία της πειρατικής σημαίας και της αντιναζιστικής Σαν Πάουλι (vids)

Η Σαν Πάουλι, η ομάδα του Μανώλη Σάλιακα επέστρεψε έπειτα από 13 χρόνια στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Η επιτομή ενός συλλόγου που υπάρχει για κάτι παραπάνω από χρήματα ή τρόπαια, αλλά για την ενθουσιώδη αγάπη για το παιχνίδι και την ικανότητα της να ενώνει τους ανθρώπους.

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σεμπάστιαν Κελ, σχολίασε ότι παρακολουθούν την πρόοδο του νεαρού αστέρα εδώ και καιρό. «Διατηρήσαμε στενή σχέση με αυτόν και την οικογένειά του. Είναι ένα από τα καλύτερα ταλέντα της γενιάς του στη Νότια Αμερική και είμαστε ενθουσιασμένοι που τον έχουμε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ», δήλωσε ο Κελ.

Η επίσημη δήλωση της Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε δεν περιλαμβάνει το ποσό για το οποίο συμφωνήθηκε η μεταγραφή του Λέρμαν αν και ορισμένα μέσα του Εκουαδόρ αναφέρουν ότι μπορεί να είναι περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια (λίγο πάνω από εννέα ευρώ), στα οποία θα προστεθεί ένα ποσοστό του Λέρμα από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε ολοκλήρωσε επίσης πρόσφατα τη μεταγραφή του Κέντρι Πάεζ, επίσης 16 ετών, στην Τσέλσι, η οποία θα περιμένει μέχρι να ενηλικιωθεί για να ενσωματώσει τον παίκτη, ο οποίος είναι ήδη αδιαμφισβήτητος βασικός στην πρώτη ομάδα, έχοντας κερδίσει επίσης μια θέση στην αρχική ενδεκάδα της ομάδας του Ισημερινού.

Στην περίπτωση της Λέρμα, η Μπορούσια Ντόρτμουντ επισημοποίησε την υπογραφή του όταν ο ποδοσφαιριστής μόλις συγκέντρωσε 65 λεπτά στην πρώτη ομάδα της Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε, αποτέλεσμα δύο συμμετοχών στην Pro League του Ισημερινού σε δύο αγώνες στους οποίους μπήκε από τον αναπληρωματικό πάγκο πριν από την Ουνιβερσιδάδ. Κατολίκα κι Ελ Νασιονάλ.