Η Μάιντς διέλυσε τη Ντόρτμουντ κι έκανε άλμα παραμονής!

Η Μάιντς διέλυσε τη Ντόρτμουντ κι έκανε άλμα παραμονής!

Sportal newsroom 21:35 - 11.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:04 - 29.05.2024

Η Μάιντς νίκησε 3-0 τη Ντόρτμουντ κι έφυγε από την επικίνδυνη ζώνη

Την περασμένη σεζόν η Μάιντς έκοψε το πρωτάθλημα στη Ντόρτμουντ.

Πήρε ισοπαλία στην έδρα των Βεστφαλών την τελευταία αγωνιστική και ο τίτλος πήγε στη Μπάγερν. Αυτή τη φορά την υποδέχθηκε για την 33η αγωνιστική, προτελευταία, της Bundesliga και μετά τη νίκη της Κολωνίας επί της Ουνιόν, ήθελε δική της νίκη επί της φιναλίστ του Champions League, για να φύγει από τη θέση που οδηγεί σε μπαράζ για τη σωτηρία.

Η Μάιντς, λοιπόν, μπήκε φουριόζα και στο 12’ έκανε το 1-0 με τον Μάρτινς. Στο 19’ ο Γιάε-Σουνγκ έκανε το 2-0 και ο ίδιος παίκτης στο 23’ πέτυχε το 3-0 κι έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή!

Νωρίτερα, η Άιντραχτ έφυγε αήττητη από την έδρα της Γκλάντπαχ και σε συνδυασμό με τη γκέλα της Φράιμπουργκ με τη Χαϊντενχάιμ κλείδωσε την έκτη θέση.

Γιατί είναι σημαντική η έκτη θέση; Διότι η Γερμανία έχει κερδίσει ένα έξτρα εισιτήριο για το Champions League, με την πορεία των ομάδων της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Θα βγάλει πέντε ομάδες στον θεσμό, αλλά αν η Ντόρτμουντ νικήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, τότε μπαίνει απευθείας στην διοργάνωση και θα δοθεί ένα ακόμα εισιτήριο, στην έκτη της Bundesliga, που είναι η Άιντραχτ.

Στη μάχη για την παραμονή, η Κολωνία έκανε «κηδεία» στην Ουνιόν Βερολίνου κι ελπίζει σε ένα θαύμα για να πάει σε μπαράζ παραμονής στη θέση της ομάδας του Βερολίνου. Βέβαια, η Ουνιόν είναι σε καλύτερη θέση σε ό,τι αφορά την ισοβαθμία με την Κολωνία, αφού έχει +3 γκολ διαφορά.

Η UEFA εξετάζει να αποσύρει τον Μαρτσίνιακ από το Euro μετά τα γεγονότα στο Ρεάλ - Μπάγερν (vid)
EURO 2024

12:43 - 10.05.2024

Η UEFA εξετάζει να αποσύρει τον Μαρτσίνιακ από το Euro μετά τα γεγονότα στο Ρεάλ - Μπάγερν (vid)

Η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να μην ορίσει τελικά τον Σίμον Μαρτσίνιακ στο εναρκτήριο παιχνίδι του Euro, μεταξύ Γερμανίας και Σκωτίας, μετά τα όσα συνέβησαν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και τη ρεβάνς Ρεάλ - Μπάγερν.

Γκλάντμπαχ – Άιντραχτ 1-1

Ο Χακ στο 9’ το 1-0 έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους, αλλά ισοφάρισε ο Εμπιμπέ στο 35’ για το τελικό 1-1.

Κολωνία - Ουνιόν Βερολίνου

Στο 15’ ο Νόχε άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους και στο 19’ με πέναλτι ο Φόλαντ έκανε το 2-0.

Η Κολωνία έπαιξε τα ρέστα της στη συνέχεια και μείωσε με πέναλτι του Κάιντζ στο 45’.

Στο δεύτερο ημίχρονο εξαπέλυσε αντεπίθεση και στο 87’ ο Τίγκες έκανε το 2-2. Οι γηπεδούχοι, όμως, δεν έμειναν εκεί κι έφτασαν σε μία απίθανη ανατροπή. Στο 93’ ο Ντόουνς πέτυχε το 3-2 κι έδωσε σημαντική νίκη στην ομάδα του.

Φράιμπουργκ – Χαϊντενχάιμ

Στο 29’ ο Ντοάν έκανε το 1-0, αλλά η νεοφώτιστη ισοφάρισε στο 37’ σε 1-1 και κράτησε το αποτέλεσμα έως το τέλος, στερώντας κάθε ελπίδα από τη Φράιμπουργκ για την έκτη θέση.

Είναι πολλά τα λεφτά: Γιατί συμφέρει στη Ντόρτμουντ να χάσει στον τελικό του Champions League από την Ρεάλ λόγω Μπέλιγχαμ
CHAMPIONS LEAGUE

13:22 - 10.05.2024

Είναι πολλά τα λεφτά: Γιατί συμφέρει στη Ντόρτμουντ να χάσει στον τελικό του Champions League από την Ρεάλ λόγω Μπέλιγχαμ

Η Ντόρτμουντ έχει μπροστά της μια χρυσή ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης αν καταφέρει να επικρατήσει της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League. Ωστόσο, τα χρήματα τα οποία ενδεχομένως να κερδίσει σε περίπτωση που δεν το πετύχει είναι πολλά! Κι αυτό λόγω του Τζουντ Μπέλιγχαμ...

Λειψία – Βέρντερ Βρέμης

Η Λειψία που έχει εξασφαλίσει την έξοδο στο Champions League, έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με την ομάδα της Βρέμης, που έχει σωθεί εδώ και καιρό.

Στο 35’ έγινε το 0-1 με αυτογκόλ του Σάιβαλντ, αλλά ο Σέσκο στο 61’ ισοφάρισε σε 1-1.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 33ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 34ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ BUNDESLIGA