Η UEFA εξετάζει να αποσύρει τον Μαρτσίνιακ από το Euro μετά τα γεγονότα στο Ρεάλ - Μπάγερν (vid)

Σιμόν Μαρτσίνιακ

i

©Intime

Η UEFA εξετάζει να αποσύρει τον Μαρτσίνιακ από το Euro μετά τα γεγονότα στο Ρεάλ - Μπάγερν (vid)

Κώστας Τόπας 12:43 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 23:09 - 20.05.2024

Η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να μην ορίσει τελικά τον Σίμον Μαρτσίνιακ στο εναρκτήριο παιχνίδι του Euro, μεταξύ Γερμανίας και Σκωτίας, μετά τα όσα συνέβησαν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και τη ρεβάνς Ρεάλ - Μπάγερν.

Το βράδυ της Τετάρτης (08/05), η Ρεάλ υποδέχτηκε την Μπάγερν για τον δεύτερο αγώνα των ημιτελικών του Champions League. Η «Βασίλισσα» είχε... on fire τον Χοσέλου, που με δύο δικά του γκολ έκανε το 0-1, 2-1 και έστειλε τον σύλλογό του στον μεγάλο τελικό του UEFA Champions League.

Στο 103', όμως, η Μπάγερν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με δεξί σουτ του Ντε Λιχτ από το ύψος του πέναλτι. Σε γέμισμα, ο Μεντί απομάκρυνε και ο Μίλερ έστρωσε στον Ολλανδό αμυντικό, ο οποίος σκόραρε.

Ο Πολωνός βοηθός Τόμας Λίστκιεβιτς, ωστόσο, σήκωσε σημαία χωρίς να περιμένει την κατάληξη της φάσης και έτσι το γκολ δεν μέτρησε, ενώ η φάση ήταν οριακή. Ήταν αδύνατο από τη στιγμή που σηκώθηκε πριν την κατάληξη η σημαία να επέμβει ο VAR, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη των Γερμανών. Ετσι, ο Μαρτσίνιακ δεν κατοχύρωσε γκολ για την ομάδα του Τόμας Τούχελ.

Η αθλητική εφημερίδα της Πολωνίας «Przeglad Sportowy» αναφέρει ότι ο Μαρτσίνιακ είχε κληθεί να διαιτητεύσει τον εναρκτήριο αγώνα του Euro αυτό το καλοκαίρι μεταξύ της οικοδέσποινας Γερμανίας και Σκωτίας στις 14 Ιουνίου - στο Μόναχο!

Ωστόσο, η UEFA επανεξετάζει τη συγκεκριμένη επιλογή μετά τα όσα συνέβησαν στο «Μπερναμπέου» και τις διαιτητικές αποφάσεις του Μαρτσίνιακ που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων. Ο Πολωνός διαιτήτευσε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας, καθώς και αρκετούς αγώνες στο Euro 2016 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, οπότε θα ήταν μια λογική επιλογή για το περίφημο εναρκτήριο παιχνίδι της φετινής διοργάνωσης. 

Η επική αντίδραση του Ζιντάν στο γκολ του Χοσέλου: Δεν μπορούσε να το πιστέψει ο Γάλλος τεχνικός (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

12:58 - 09.05.2024

Η επική αντίδραση του Ζιντάν στο γκολ του Χοσέλου: Δεν μπορούσε να το πιστέψει ο Γάλλος τεχνικός (vid)

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν μπόρεσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του όταν ο Χοσέλου σκόραρε για δεύτερη φορά κόντρα στη Μπάγερν και «σφράγισε» για την Ρεάλ την πρόκριση στον τελικό του Champions League.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις όμως, η UEFA δεν αποκλείεται να προβεί σε αλλαγή ορισμού κι έτσι χρέη διαιτητή να αναλάβει κάποιος άλλου.