Ρεάλ σταμάτα, δεν είναι πια αστείο!

Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης

i

Photo by Angel Martinez - UEFA/UEFA via Getty Images

Ρεάλ σταμάτα, δεν είναι πια αστείο!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 00:02 - 09.05.2024 / Ανανεώθηκε: 00:46 - 20.05.2024

Τον λόγο που την αποκαλούν «Βασίλισσα» επιβεβαίωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/5) η Ρεάλ Μαδρίτης, που πέτυχε ασύλληπτη ανατροπή κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Με την υπογραφή του Χοσέλου, οι «μερένγκες» μετέτρεψαν το 0-1 σε 2-1 και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του UEFA Champions League. Οργή των Βαυαρών με τον Μαρτσίνιακ για το ακυρωθέν γκολ στο φινάλε του ματς!

Ένα απίθανο βράδυ βίωσαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης, οι οποίοι είδαν την ομάδα τους να παίρνει ασύλληπτη ανατροπή κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου. Η «Βασίλισσα» είχε... on fire τον Χοσέλου, που με δύο δικά του γκολ έκανε το 0-1, 2-1 και έστειλε τον σύλλογό του στον μεγάλο τελικό του UEFA Champions League.

Το πρώτο μέρος είχε τελικές αλλά υστερούσε σε θέαμα. Οι δύο ομάδες αρκέστηκαν στην κυκλοφορία της μπάλας, ενω μοιράστηκαν και μεγάλες στιγμές. Η γηπεδούχος είχε τεράστια ευκαιρία στο 18ο λεπτό να κάνει το 1-0, όταν ο Βινίσιους είδε το δοκάρι να τον σταματά από το να σκοράρει, ενώ στη συνέχεια ο Νόιερ απέκρουσε εξαιρετικά το ριμπάουντ του Ροντρίγκο

Αργότερα και συγκεκριμένα στο 39ο λεπτό ο Βραζιλιάνος εξτρέμ πήγε να αιφνιδιάσει τον Γερμανό κίπερ, με τη σέντρα - σουτ του πρώτου να σταματά εντυπωσιακά από τον δεύτερο. Απεναντίας, η Μπάγερν είχε και εκείνη τις προσπάθειές της, με κορυφαία εκείνη του Χάρι Κέιν στο 28’. Ο άσος είδε την μπάλα να προσγειώνεται μπροστά του και με ένα υπέροχο σουτ στον αέρα παραλίγο να κάνει το 0-1, με τον Λούνιν να τον σταματά. 

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα που έφτασε κοντά στο γκολ ήταν η Μπάγερν Μονάχου, όμως ο Καρβαχάλ παρενέβη στο σουτ του Ντέιβις (47’) και έστειλε την μπάλα κόρνερ. Όμως η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε άμεση αντίδραση και είχε ουκ ολίγες στιγμές για να πάρει προβάδισμα. Δύο φορές ο Βινίσιους και μία ο Ροντρίγκο έφτασαν μία ανάσα από το 1-0, όμως ο Νόιερ και η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι.

Αντιθέτως αυτό το έκανε στον Αλφόνσο Ντέιβις, που στο 68ο λεπτό πανηγύρισε έξαλλα το πρώτο του γκολ στο UEFA Champions League. Ο Καναδός υποδέχθηκε εξαιρετικά την μπαλιά του Κέιν, διείσδυσε μέσα στην περιοχή και με ένα δυνατό σουτ σκόραρε για το 0-1. Δευτερόλεπτα αργότερα η Ρεάλ έφτασε στην ισοφάριση, όμως ο Νάτσο έκανε φάουλ στον Κίμιχ και το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ, έπειτα από παρέμβαση VAR. 

Οι Γερμανοί, αργότερα, έφτασαν μία ανάσα από το 2-0, όμως η κεφαλιά του Πάβλοβιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (82'). Έξι λεπτά αργότερα οι Μαδριλένοι έφτασαν στην ισοφάριση, με τον Χοσέλου να εκμεταλλεύεται το απίθανο λάθος - στην προσπάθειά του να μπλοκάρει - του Νόιερ. Εν τέλει ήρθε και η ανατροπή με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος να εκμεταλλεύεται την μπαλιά του Ρούντιγκερ και ανενόχλητος να σκοράρει για το 2-1 της ομάδας του.

Η Μπάγερν Μονάχου έφτασε τελικά στην ισοφάριση με τη σειρά της, όμως το γκολ της του Ντε Λιχτ δεν μέτρησε ποτέ. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για τον Πάβλοβιτς, ο Μαρτσίνιακ σφύριξε άμεσα και κάπως έτσι η παρέμβαση του VAR δεν ήταν εφικτή. Αυτό προκάλεσε την οργή των φιλοξενούμενων, που έπεσαν πάνω στον ρέφερι, δίχως αποτέλεσμα. Εν τέλει, άλλο τέρμα δεν σημειώθηκε και η Ρεάλ Μαδρίτης πανηγύρισε τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του UEFA Champions League.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Αν μη τι άλλο η φάση πριν από το τέλος σηκώνει πολλή κουβέντα! Το γεγονός πως ο Μαρτσίνιακ σφυρίζει πριν ο Ντε Λιχτ να σκοράρει είναι μέγα λάθος του Πολωνού. Ενδεχομένως ο Πάβλοβιτς να μην ήταν εκτεθειμένος, Με δεδομένο ότι ο ρέφερι έδωσε οφσάιντ πριν τελειώσει η προσπάθεια, η παρέμβαση του VAR δεν ήταν εφικτή.

MVP:

Ο Χοσέλου! Δίχως καν συζήτηση. Μπήκε αλλαγή στο 81ο λεπτό και κυριολεκτικά χάρισε στην ομάδα του την πρόκριση. Εκείνος εκμεταλλεύεται το λάθος του Νόιερ, εκείνος βρίσκεται σε θέση βολής για το 2-1, εκείνος φέρνει το εισιτήριο για τον τελικό του «Γουέμπλεϊ».

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ: 

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Λουνίν - Νάτσο, Καρβαχάλ, Ρίντιγκερ, Μεντί - Τσουαμενί, Κρόος, Βαλβέρδε - Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο, Βινίσιους
Μπάγερν Μονάχου (Τούχελ): Νόιερ - Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Μαζραουί - Πάβλοβιτς, Λάιμερ - Σανέ, Μουσιάλα, Γκνάμπρι - Κέιν