«Βασίλισσα» και στα οικονομικά η Ρεάλ Μαδρίτης!

«Βασίλισσα» και στα οικονομικά η Ρεάλ Μαδρίτης!

Στέλιος Βαρδάκης • 18:19 - 15.02.2024

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε στην κορυφή των ομάδων με τα περισσότερα έσοδα για τη σεζόν 2022-2023, με τον αριθμό να αγγίζει τα 841 εκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί την περσινή σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης να μην πήρε ούτε το πρωτάθλημα, ούτε το... αγαπημένο της Champions League, αλλά κατάφερε να βγει πρωταθλήτρια εσόδων. 

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της UEFA, οι «μερένχες» παρήγαγαν το μεγαλύτερο εισόδημα στην Ευρώπη για τη σεζόν 2022-2023, τερματίζοντας στα 841 εκατομμύρια ευρώ. Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας είναι η Μάντσεστερ Σίτι με έσοδα ύψους 836 εκατομμυρίων, την τρίτη θέση έχει η Παρί Σεν Ζερμέν με 815 εκατομμύρια, ενώ την πρώτη τετράδα συμπληρώνει η Μπαρτσελόνα με 807 εκατ.

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο Sportal, στην έκθεση της UEFA γίνεται λόγος και για τα ακριβότερα ρόστερ στην Ευρώπη, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχει τη σχετική πρωτιά. Η έκθεση «European Club Finance and Investment Outlook» αναφέρει ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» ξόδεψαν λίγο πάνω από 1,42 δισεκατομμύρια ευρώ στην ομάδα που έπαιξε εκείνη τη σεζόν, ξεπερνώντας το προηγούμενο όριο των 1,33 δισεκατομμυρίων ευρώ που ξόδεψε η Ρεάλ Μαδρίτης το 2020.

Τα βρήκε με Ντέιβις η Ρεάλ, απομένει το «ναι» της Μπάγερν
LA LIGA

17:42 - 15.02.2024

Τα βρήκε με Ντέιβις η Ρεάλ, απομένει το «ναι» της Μπάγερν

Κοντά στην ολοκλήρωση μιας σπουδαίας κίνησης βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τα βρήκε με τον Καναδό αμυντικό, Αλφόνσο Ντέιβις. Πλέον, απομένει η συμφωνία με την Μπάγερν Μονάχου για να προχωρήσει η μεταγραφή.

Η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ στο τέλος της σεζόν 2022-23 περιελάμβανε σημαντικές μεταγραφές όπως εκείνες των Άντονι, Χάρι Μαγκουάιρ, Τζέιντον Σάντσο και Κασεμίρο. Η αντίπαλος της Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, ήρθε δεύτερη εκείνη τη σεζόν με συνολική αξία 1,28 δισεκατομμυρίων ευρώ.