Μέγας είσαι, Μπέλιγχαμ, και θαυμαστά τα έργα σου! (vids)

Τζουντ Μπέλιγχαμ

i

©Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images/Ideal Images

Μέγας είσαι, Μπέλιγχαμ, και θαυμαστά τα έργα σου! (vids)

Κώστας Τόπας 09:06 - 04.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:09 - 04.10.2023

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ αποδεικνύει τον λόγο για τον οποίο η Ρεάλ έβγαλε παραπάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία της το περασμένο καλοκαίρι για να τον αποκτήσει. Ο 20χρονος Άγγλος αστέρας είναι από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στην Ευρώπη και με την εμφάνισή του κόντρα στη Νάπολι θύμισε... Μαραντόνα μέσα στο «σπίτι» του Ντιέγκο.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ πρωταγωνίστησε ξανά για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή τη φορά κόντρα στη Νάπολι για την δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Champions League το βράδυ της Τρίτης (03/10). Ο Άγγλος διεθνής μέσος συνέχισε την υπέροχη φόρμα του με ένα γκολ και μια ασίστ στη νίκη με 3-2 για τους Μαδριλένους στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα».

Τα στατιστικά δείχνουν πόσο εντυπωσιακός είναι ο αντίκτυπος του Μπέλιγχαμ από τότε που υπέγραψε στην Ρεάλ από την Ντόρτμουντ. Η καλοκαιρινή μεταγραφή των «μερένγχες» έχει εμπλακεί άμεσα σε 11 γκολ σε εννέα συμμετοχές, που είναι τα περισσότερα από οποιονδήποτε μη επιθετικό σε όλες τις διοργανώσεις στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Ο Μπέλιγχαμ έχει επίσης πετύχει οκτώ γκολ στο Champions League. Οι Έρλινγκ Χάαλαντ, Κιλιάν Εμπαπέ, Καρίμ Μπενζεμά και στο παρελθόν ο Πάτρικ Κλάιβερτ είναι οι μόνοι παίκτες που έχουν σκοράρει περισσότερα στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης πριν από την ηλικία των 21 ετών.

Ο πιο φορμαρισμένος στην Ευρώπη

Ο 20χρονος μέσος της Ρεάλ έχει φτάσει τα οκτώ γκολ και τρεις ασίστ σε εννέα παιχνίδια μέχρι στιγμής για τη Ρεάλ Μαδρίτης και έχει σχεδόν μόνος του εξασφαλίσει νίκες για την ομάδα του. Σημείωσε συγκεκριμένα γκολ στο τέταρτο λεπτό καθυστερήσεων στη νίκη της ομάδας στην 1η αγωνιστική επί της Ουνιόν Βερολίνου και το ίδιο έκανε και στις νίκες για τη La Liga επί της Θέλτα και της Χετάφε τον Αύγουστο. Ο Άγγλος ξεπερνά επίσης τον αναμενόμενο αριθμό τερμάτων του 3,37 στο πρωτάθλημα με έξι γκολ στο πρωτάθλημα και είναι σαφώς ο πιο φορμαρισμένος παίκτης στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

Ο Άγγλος δεν έκρυψε την έκπληξή του για το υπέροχο ξεκίνημα της σεζόν, «συγγραφέας» οκτώ γκολ και τριών ασίστ στα πρώτα εννέα παιχνίδια του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. «Έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου, αλλά δεν ήξερα ότι όλα θα μπορούσαν να πάνε τόσο καλά. Οφείλω τα πάντα στο προπονητικό επιτελείο και στους συμπαίκτες μου γιατί κάνουν πολύ εύκολο να εκφραστώ όπως κάνω», είπε.

Ο Μπέλιγχαμ και ο Κριστιάνο

Το ξεκίνημα του Τζουντ Μπέλιγχαμ με τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι τέτοιο που ήδη υπάρχουν εκείνοι που προβλέπουν ότι θα σηματοδοτήσει εποχή για τους Μαδριλένους. Μετά το γκολ απέναντι στη Νάπολι, ο Άγγλος έγινε ο τρίτος παίκτης που σκόραρε στα δύο πρώτα παιχνίδια του για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, μετά τον Κρίστιαν Καρεμπέ το 1998 και τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2009. Και, βάζοντας τους αριθμούς του στο τραπέζι σε αυτά τα πρώτα εννέα παιχνίδια που έπαιξε, ο Άγγλος βρίσκεται ένα γκολ πίσω από τον Πορτογάλο αστέρα.

Αν ο Μπέλιγχαμ έχει έστω και τη μισή καριέρα του Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης, τότε θα ήταν μια εξαιρετική επένδυση που πέτυχαν οι «μερένχες». Από την πλευρά του, ο 20χρονος μέσος μετά το τέλος του αγώνα με τη Νάπολι, επαίνεσε τον συμπαίκτη του Βινίσιους, με τον οποίο δημιούργησε μια βασική συνεργασία για να νικήσει τους «παρτενοπέι» και διαβεβαίωσε ότι είναι «ο καλύτερος στον κόσμο».

«Είναι απίστευτο. Είναι ίσως ο καλύτερος στον κόσμο και ένας από τους πιο ταλαντούχους συμπαίκτες που είχα ποτέ. Κάνει τους αγώνες πολύ πιο εύκολους. Η ταχύτητα και το ταλέντο του είναι εξαιρετικά στοιχεία του και ελπίζω να συνεχίσει να είναι έτσι», είπε ο Μπέλιγχαμ αφού επιλέχτηκε ως ο καλύτερος παίκτης στη νίκη της Μαδρίτης στη Νάπολη.

Ο μόνος Άγγλος που θα είχε «ερωτευτεί» ο Μαραντόνα

Αφού σκόραρε στα δύο πρώτα παιχνίδια του για τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League, ο Μπέλιγχαμ ανέδειξε την ομορφιά του γκολ που πέτυχε κόντρα στην ομάδα του Ρούντι Γκαρρία. «Ήταν ένα καλό γκολ. Από όσα έχω δει σε ντοκιμαντέρ, η ποιότητα του Μαραντόνα ήταν μεγαλύτερη από τη δική μου. Προσπαθούσα μόνο να συνεισφέρω όπως ο Τζουντ, όχι όπως ο Μαραντόνα. Σε γήπεδα με ατμόσφαιρα όπως αυτή είναι σημαντικό να κερδίζεις και να παίζεις καλά.

Μπορεί να ήταν ένα από τα καλύτερα γκολ μου. Ήμασταν απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα και σε ένα υπέροχο γήπεδο. Το πιο σημαντικό πράγμα ήταν η νίκη και η συμβολή σε αυτήν. Αυτοί είναι τρεις βαθμοί που μας έφεραν σε καλή κατάσταση και μας επιτρέπουν να κοιτάξουμε μπροστά αντί για πίσω. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό», κατέληξε ο νεαρός αστέρας των Μαδριλένων.

Όλα ήταν γνωστά για τη ζωή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ακόμα και τι έτρωγε για πρωινό το πρωί. Και επομένως, ένα από τα πράγματα που ήταν δημοφιλή στη βιογραφία του ήταν ότι δεν μπορούσε καν να δει τους Άγγλους. Αγωνίστηκε εναντίον τους κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του '86 με το χέρι του Θεού και το γκολ όλων των εποχών, ενώ ο στρατός της Αργεντινής πολέμησε με τους Βρετανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Λας Μαλβίνας τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 1982. Μια περίοδος τεσσάρων ετών που κατέληξε κάνοντάς τον εθνικό ήρωα. Ίσως και κάτι άλλο.

Μέχρι που χρόνια αργότερα, στο γήπεδό του, στη «δική του» Νάπολη, εμφανίστηκε κάποιος που προσπάθησε να τον μιμηθεί.  Στο παιχνίδι της Ρεάλ με τη Νάπολι, ο Μπέλιγχαμ έβαλε φαρδιά την υπογραφή του στη νίκη της ομάδας του ότι έφυγε μετά την ανάπαυλα. 

Αλλά όπως ο Ντιέγκο δεν υπήρχε κανείς να τον κοντράρει στο γήπεδο. Ο Μπέλιγχαμ γι' ακόμη μία φορά τα κατάφερε και επέστρεψε στη Μαδρίτη με τη νίκη και το πραγματικό επίτευγμα είναι ότι είναι ο μόνος Άγγλος που ο Μαραντόνα, αν ήταν ακόμα ανάμεσά μας, θα είχε «ερωτευτεί».