Γιατί το Σούπερ Καπ Ισπανίας διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία και μέχρι πότε θα διεξάγεται εκεί;

Ρεάλ - Μπαρτσελόνα

i

©Photo by Eric Alonso/Getty Images/Ideal Images

Γιατί το Σούπερ Καπ Ισπανίας διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία και μέχρι πότε θα διεξάγεται εκεί;

Κώστας Τόπας 10:57 - 14.01.2024

Τα τελευταία χρόνια το Σούπερ Καπ Ισπανίας διεξάγεται στη Σαουδική Αραβίας και θα συνεχίσει εκεί γι' ακόμη έξι χρόνια.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθούν το βράδυ της Κυριακής (14/01, 21:00), στο «Al Awwal Park» στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, στον τελικό του Ισπανικού Σούπερ Καπ, που θα ορίσει τον πρώτο πρωταθλητή της σεζόν.

Η εν λόγω διοργάνωση διεξάγεται τρία συνεχόμενα χρόνια διεξάγεται το Σούπερ Καπ Ισπανίας στη Σαουδική Αραβία. Η πρώτη έκδοση πραγματοποιήθηκε το 2020, αλλά η πανδημία του COVID προκάλεσε τη διεξαγωγή της έκδοσης του 2021 στο στάδιο La Cartuja στη Σεβίλλη. Η Ομοσπονδία, την εποχή του Λουίς Ρουμπιάλες, ξεκίνησε να κάνει ένα «τουρνουά που ήταν εμπόδιο» για ορισμένους συλλόγους και, στην πορεία, να μεταφέρει το σήμα του ισπανικού ποδοσφαίρου στον υπόλοιπο κόσμο. Ως εκ τούτου, μετά από μια «δημοπρασία» με αρκετές πιθανές πωλήσεις, αποφασίστηκε η διεξαγωγή του στην αραβική χώρα.

Το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της RFEF ήθελε να εκσυγχρονίσει ένα τουρνουά που φαινόταν να έχει εξαντληθεί στις πρόσφατες εκδόσεις. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να διεξαχθεί τουρνουά τεσσάρων ομάδων μεταξύ των δύο φιναλίστ του Κυπέλλου Ισπανίας και των δύο πρώτων της La Liga.

Μετά από μια «δημοπρασία» μεταξύ πολλών χωρών, η Σαουδική Αραβία κέρδισε τελικά την διοργάνωση του τουρνουά. Πρώτα σε μια τριετία (2019-2021), με αντάλλαγμα ένα ζουμερό χρηματικό ποσό για την Ομοσπονδία καθώς και μεγαλύτερη οικονομική απόδοση για τους συλλόγους που συμμετέχουν.

Ο Πέρεθ έταξε πριμ «χρυσάφι» στους παίκτες της Ρεάλ για να νικήσουν την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Σούπερ Καπ
LA LIGA

15:01 - 12.01.2024

Ο Πέρεθ έταξε πριμ «χρυσάφι» στους παίκτες της Ρεάλ για να νικήσουν την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Σούπερ Καπ

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έταξε... χρυσάφι στους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης σε περίπτωση που επικρατήσουν της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Ισπανικού Σούπερ Καπ.

 Το 2022, η αυτόματη ανανέωση της διαμάχης του Ισπανικού Σούπερ Καπ στη Σαουδική Αραβία έλαβε χώρα κατά την επόμενη τριετία (2022-2024) υπό τις παρούσες συνθήκες. Στα οποία θα προστεθούν άλλες έξι εκδόσεις του Super Cup στην Αραβία, έως το 2030, με αντάλλαγμα περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.