Η Ίντερ Μαϊάμι αναγκάστηκε να απορρίψει το αίτημα της Μπαρτσελόνα για φιλικό προς τιμήν του Μέσι

Λιονέλ Μέσι

Η Ίντερ Μαϊάμι αναγκάστηκε να απορρίψει το αίτημα της Μπαρτσελόνα για φιλικό προς τιμήν του Μέσι

Κώστας Τόπας 09:03 - 14.01.2024

Η Ίντερ Μαϊάμι δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα της Μπαρτσελόνα, για την διεξαγωγή μιας φιλικής αναμέτρησης προς τιμήν του Λιονέλ Μέσι.

Η Μπαρτσελόνα ήλπιζε να πείσει τον σύλλογο του MLS, Ίντερ Μαϊάμι να συμφωνήσει σε ένα φιλικό για να αποτελέσει μέρος της περιοδείας τους στις ΗΠΑ, που θα έβλεπε τους Καταλανούς να επανενώνονται με τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός Παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έχει αναμετρηθεί με την πρώην ομάδα του από τότε που έφυγε από τους «μπλαουγκράνα» το 2021, με την Παρί να μην έχει κληρωθεί με την ομάδα του Τσάβι στο Champions League από την προηγούμενη σεζόν 2020/21.

Ο Μέσι εντάχθηκε στην Ίντερ Μαϊάμι το περασμένο καλοκαίρι μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν και γρήγορα έπαιξε βασικό ρόλο στην επιτυχία της στο Leagues Cup 2023. Ο τραυματισμός του βέβαια, επηρέασε τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει στην πρώτη του σεζόν στο MLS, με την Ίντερ Μαϊάμι μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του Κυπέλλου MLS όταν η σεζόν ξαναρχίσει τον επόμενο μήνα.

Το MLS θα διακοπεί μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου για να ενσωματώσει το Leagues Cup στο πρόγραμμα, με την Μπάρτσα να ελπίζει να αντιμετωπίσει τον Μέσι και την Ίντερ Μαϊάμι κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου. Το Leagues Cup βλέπει τις ομάδες του MLS να αντιμετωπίζουν συλλόγους από τη Liga MX στο Μεξικό, με τις ομάδες που βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις να προκρίνονται για το Κύπελλο Πρωταθλητριών CONCACAF 2025.

Αλλά σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Mundo Deportivo, αυτό δεν θα συμβεί. Το ισπανικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Ίντερ Μαϊάμι αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα της Μπαρτσελόνα για φιλικό αγώνα λόγω της συμμετοχής της στο League Cup. Οι Ισπανοί τονίζουν ότι η ομάδα του Τσάβι επιθυμεί να δημιουργήσει μια «έδρα» για την περιοδεία τους στις ΗΠΑ, η οποία θα ήταν η βάση για να παίξουν φιλικά.

Ωστόσο, με την αναφερόμενη απόφαση της Ίντερ Μαϊάμι φαίνεται ότι οι Καταλανοί θα πρέπει να βρουν εναλλακτικό σημείο, με το Ορλάντο και τη Νέα Υόρκη να δίνονται ως πιθανοί προορισμοί.