Σαουδάραβες πίκαραν την Ρεάλ φωνάζοντας το όνομα του Μέσι - Η αντίδραση του Κριστιάνο (vid)

Σαουδάραβες πίκαραν την Ρεάλ φωνάζοντας το όνομα του Μέσι - Η αντίδραση του Κριστιάνο (vid)

Κώστας Τόπας 15:34 - 12.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:34 - 12.01.2024

Σαουδάραβες οπαδοί πίκαραν την ομάδα της Ρεάλ στον ημιτελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ με την Ατλέτικο, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του Λιονέλ Μέσι. Κάτι που δεν άρεσε και ιδιαίτερα στον Κριστιάνο Ρονάλντο...

Τα γκολ των Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Λαμίν Γιαμάλ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά για να σφραγίσουν την άνετη νίκη με 2-0 για την Μπαρτσελόνα, η οποία εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Ριάντ (14/01, 21:00) για να έχει την ευκαιρία να κερδίσει το πρώτο της τρόπαιο της σεζόν.

Το Ισπανικό Σούπερ Καπ διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία από το 2019, αφού η Βασιλική Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFEF) έκλεισε μια συμφωνία που θα αποφέρει στην ένωση 34 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Σημαίνει ότι οι οπαδοί παρακολουθούν αγώνες χωρίς αφοσίωση σε καμία από τις δύο ομάδες. 

Αυτό είναι κάτι που ανακάλυψε ο μέσος της Ρεάλ, Τόνι Κρόος, κατά τη διάρκεια του αγώνα τους με την Ατλέτικο την Τετάρτη. Ο Κρόος έκανε αρκετά απαξιωτικά σχόλια σχετικά με τη Σαουδική Pro League και γιατί οι παίκτες επιλέγουν να μετακομίσουν εκεί. Ο Γερμανός διεθνής πιστεύει ότι τα χρήματα είναι το κύριο κίνητρο και χαρακτήρισε «ντροπιαστική» τη μεταγραφή του Γκάμπρι Βέιγκα στην Αλ Αχλί από τη Θέλτα.

Ο Γερμανός μέσος των «μερένχες» είδε τους οπαδούς να τον αποδοκιμάζουν, όποτε άγγιζε την μπάλα στον αγώνα με τους «ροχιμπλάνκος». Ενώ μάλιστα, δεν ήταν λίγοι αυτοί οι οποίοι φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Λιονέλ Μέσι στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, για να πικάρουν τους Μαδριλένους.

@espnfc Fans in Saudi Arabia chanting Lionel Messi's name during the #Barcelona-Osasuna semifinal in the Spanish Super Cup 🐐 #messi (via @KHALID ALOLYAN 🇸🇦🐪 ♬ original sound - ESPN FC

Κάτι που ενδεχομένως θα ενόχλησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος αγωνίζεται με την Αλ Νασρ και είναι το απόλυτο στολίδι της Σαουδικής Pro League. Ο Αργεντινός αστέρας είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Πορτογάλου και έπαιξε για τη Μπαρτσελόνα μέχρι να φύγει για την Παρί Σεν Ζερμέν και να ενταχθεί στη συνέχεια στην Ίντερ Μαϊάμι στο MLS.