Έκανε τη δουλειά με Οσασούνα η Μπαρτσελόνα και τώρα τελικός με Ρεάλ!
i

Photo by Yasser Bakhsh/Getty Images

Έκανε τη δουλειά με Οσασούνα η Μπαρτσελόνα και τώρα τελικός με Ρεάλ!

Sportal newsroom 22:55 - 11.01.2024 / Ανανεώθηκε: 23:15 - 11.01.2024

Το έργο της Μπαρτσελόνα δεν ήταν εύκολο κόντρα στην Οσασούνα, όμως «καθάρισε» με 2-0 και πέρασε στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ξεπέρασε το εμπόδιο της Οσασούνα και έφυγε για τελικό... Clasico η Μπαρτσελόνα! Οι Καταλανοί τα βρήκαν σκούρα κόντρα στην η ομάδα του Αρασάτε, όμως επικράτησαν δίκαια με 2-0 και πήραν την πρόκριση στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία την Τετάρτη (10/1) πήρε τη νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 5-3 στην παράταση μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης οι «μπλαουγκράνα» είχαν τον πρώτο λόγο, ήταν κυρίαρχοι και έψαχναν τον τρόπο να «τρυπήσουν» την καλοστημένη άμυνα των τυπικά φιλοξενούμενων, που είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και περίμεναν την οποιαδήποτε ευκαιρία να χτυπήσουν στην κόντρα.

Η ομάδα του Τσάβι είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 8ο λεπτό με ένα καλό σουτ του Φεράν Τόρες, ενώ μετέπειτα έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες και ο Λεβαντόβσκι. Μία στο 13', όταν του είπε όχι ο Ερέρα με μία εντυπωσιακή επέμβαση και μία στο 31', με την κεφαλιά του να καταλήγει άουτ.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους είχε την πρώτη της αξιοσημείωτη τελική προσπάθεια και η Οσασούνα, με το σουτ του Μπούντιμιρ να μη δυσκολεύει ιδιαίτερα όμως τον Τερ Στέγκεν και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη και στην τρίτη του προσπάθεια ο Λεβαντόβσκι πλήγωσε την ομάδα του Γιαγκόμπα Αρασάτε και άνοιξε το σκορ για τους Καταλανούς. Στο 59ο λεπτό ο Γκιντογκάν «σέρβιρε» στον Πολωνό επιθετικό κι εκείνος με ένα ωραίο πλασέ έκανε το 1-0 στη Σαουδική Αραβία.

Μετά το γκολ των «μπλαουγκράνα» και όσο κυλούσε ο χρόνος η Οσασούνα άρχισε να παίρνει μεγαλύτερα ρίσκα. Ωστόσο, παρόλο που πίεσε αρκετά και οδήγησε την Μπαρτσελόνα να παίξει πιο αμυντικά δεν κατάφερε κάτι. Είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά δεν τις αξιοποίησε και μάλιστα στις καθυστερήσεις ο Γιαμάλ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.